Σύλληψη ατόμου για ναρκωτικά στην Αττική από στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ραφήνας - Ασθένεια μέλους πληρώματος Φ/Γ πλοίου στο Κερατσίνι

NARKVTIKA rafhna
Share:    

Στη σύλληψη ενός 22χρονου αλλοδαπού προέβησαν, τις μεσημβρινές ώρες σήμερα, στην Αθήνα Αττικής, στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (ΠΟΔΙΝ) του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ραφήνας, σε συνεργασία με το Κλιμάκιο Ειδικών Αποστολών (ΚΕΑ) του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ραφήνας, του αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών Κ9 Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. ‘’ΡΑΝΤΟ’’ και με τη συνδρομή στελεχών Ομάδων Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (ΟΠΚΕ) Αθηνών καθώς και αστυνομικών οργάνων ¨Σχεδίου Αριάδνη¨, για παράβαση του N.4139/13 ''περί εξαρτησιογόνων ουσιών'' σε συνδυασμό με το άρθρο 83 του Ν.3386/2005 “Παράνομη είσοδος και έξοδος από τη χώρα”.

Ειδικότερα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών και συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης, διενεργήθηκε έλεγχος στον 22χρονο, από τα προαναφερόμενα στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., στην Αθήνα Αττικής, κατά τον οποίο βρέθηκε να κατέχει, μέσα σε σακίδιο πλάτης, μία (01) αυτοσχέδια συσκευασία περιέχουσα φυτικά αποσπάσματα ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού μεικτού βάρους, εξακοσίων γραμμαρίων (600γρ.) και μια συσκευή κινητής τηλεφωνίας. Επίσης, ο 22χρονος αλλοδαπός στερούταν νομίμων εγγράφων διαμονής στη χώρα, ενώ αναζητείται και έτερο μέλος του κυκλώματος που βρίσκονταν μαζί του στο ανωτέρω σημείο.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ραφήνας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν η ανευρεθείσα ποσότητα ναρκωτικών ουσιών και μία συσκευή κινητής τηλεφωνίας.

*****

Ενημερώθηκε τις πρωινές ώρες σήμερα, το Β' Λιμενικό Τμήμα Κερατσινίου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, ότι 38χρονος αλλοδαπός μέλος πληρώματος Φ/Γ πλοίου σημαίας Λιβερίας, το οποίο βρισκόταν παραβεβλημένο σε προβλήτα του Σ.Ε.Π. Α.Ε., έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Ο ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας Πειραιά “Άγιος Παντελεήμων”, για την παροχή περαιτέρω ιατρικής φροντίδας, απ' όπου πήρε εξιτήριο.

Σχετικές εικόνες