Σύλληψη ατόμου για ναρκωτικά στην Αττική από στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ραφήνας - Πτώση ατόμου στη θάλασσα στην Αίγινα

ΡΑΦΗΝΑ 24.10.23
Share:    

Στη σύλληψη ενός 31χρονου αλλοδαπού προέβησαν, πρωινές ώρες σήμερα, στην Αθήνα Αττικής, στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ραφήνας, σε συνεργασία με το Κλιμάκιο Ειδικών Αποστολών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ραφήνας και της Ειδικής Ομάδας Επιχειρήσεων Πειραιά του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, για παράβαση του N.4139/13 ''περί εξαρτησιογόνων ουσιών''.

Ειδικότερα κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, διενεργήθηκε έλεγχος στον 31χρονο, από τα προαναφερόμενα στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., στην Αθήνα Αττικής, κατά τον οποίο εντοπίστηκαν μία (01) νάιλον συσκευασία περιέχουσα φυτικά αποσπάσματα ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού μεικτού βάρους, δύο γραμμαρίων και ενός δεκάτου του γραμμαρίου (2,1γρ), μια συσκευή κινητής τηλεφωνίας και το χρηματικό ποσό των εκατό ευρώ (100€).

Στη συνέχεια σε νομότυπη έρευνα που ακολούθησε σε οικία του, παρουσία Εισαγγελικού λειτουργού και με τη συνδρομή του αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών Κ9 Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. ‘’ΡΑΝΤΟ’’, βρέθηκαν δύο (02) νάιλον συσκευασίες περιέχουσες φυτικά αποσπάσματα ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού μεικτού βάρους πενήντα τριών γραμμαρίων και επτά δεκάτων του γραμμαρίου (53,7γρ.), δύο (02) αυτοσχέδιες νάιλον συσκευασίες περιέχουσες σαράντα (40) πλαστικές συσκευασίες επιμερισμού ναρκωτικών με φυτικά αποσπάσματα ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού μεικτού βάρους σαράντα εννέα γραμμαρίων και τριών δεκάτων του γραμμαρίου (49,3γρ.), εκατόν πενήντα τέσσερις (154) ανισοβαρείς πλαστικές συσκευασίες επιμερισμού ναρκωτικών με φυτικά αποσπάσματα ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού μεικτού βάρους διακοσίων έντεκα γραμμαρίων και τεσσάρων δεκάτων του γραμμαρίου (211,4γρ.) και μία (01) αυτοσχέδια νάιλον συσκευασία περιέχουσα είκοσι πέντε (25) ανισοβαρή φιξάκια ηρωίνης, σε μορφή βραχάκια, συνολικού μεικτού βάρους είκοσι πέντε γραμμαρίων και οκτώ δεκάτων του γραμμαρίου (25,8γρ.).

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ραφήνας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν οι ανευρεθείσες ποσότητες ναρκωτικών ουσιών, μία συσκευή κινητής τηλεφωνίας, καθώς και το εν λόγω χρηματικό ποσό.

*****

Ενημερώθηκε πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Αίγινας, για πτώση ατόμου στη θάλασσα, από τον προβλήτα στον οικείο λιμένα, κατά την διαδικασία απόπλου Ε/Γ-Τ/Χ πλοίου για τον λιμένα Πειραιά.

Άμεσα πραγματοποιήθηκαν οι προβλεπόμενες ενέργειες από το πλήρωμα του πλοίου και με την συνδρομή παρευρισκόμενων, ο 53χρονος ημεδαπός εξήλθε από την θάλασσα.

Ο ανωτέρω δήλωσε ότι είναι καλά στην υγεία του και ότι η πτώση οφείλεται σε υπαιτιότητα του, ενώ στη συνέχεια επιβιβάστηκε στο εν λόγω πλοίο με προορισμό τον λιμένα Πειραιά.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Αίγινας.

Σχετικές εικόνες