Σύλληψη ατόμου στην Αλεξανδρούπολη - Εκδήλωση πυρκαγιάς σε ερασιτεχνικά σκάφη στη Θεσσαλονίκη – Συλλήψεις ατόμων στην Πάτρα – Θάνατος άνδρα στη Ραφήνα - Διακομιδές ασθενών

1
Share:    

Στη σύλληψη ενός 60χρονου αλλοδαπού προέβησαν τις μεσημβρινές ώρες σήμερα, τα στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης στη χερσαία ζώνη του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης για παράβαση του νόμου 4251/2014 “Κώδικας Μετανάστευσης και Κοινωνικής Ένταξης και λοιπές διατάξεις”.

Συγκεκριμένα, κατά τη διαδικασία εκτελωνισμού συρμού (ελκυστήρα και επικαθήμενου) Φ/Γ οχήματος με οδηγό τον 60χρονο, εντοπίστηκαν μέσα στην καρότσα του οχήματος δύο αλλοδαποί, στερούμενοι νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων.

Από τη Λιμενική Αρχή Αλεξανδρούπολης που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το Φ/Γ όχημα (ελκυστήρας και επικαθήμενο).

*****

Τις πρωινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Θεσσαλονίκης για την εκδήλωση πυρκαγιάς σε τρία (03) ερασιτεχνικά μικρά σκάφη εντός των θαλασσίων εγκαταστάσεων στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης.

Στο σημείο μετέβησαν στελέχη του Λιμεναρχείου, όπου διαπίστωσαν ότι η πυρκαγιά είχε κατασβεστεί από οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ καταστράφηκαν ολοσχερώς και οι τρείς (03) λέμβοι .

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης.

*****

Στη σύλληψη ενός 43χρονου αλλοδαπού, προέβησαν τις απογευματινές ώρες χθες, στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας της Λιμενικής Αρχής της Πάτρας.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε, στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμανιού της Πάτρας, πριν τον απόπλου Ε/Γ - Ο/Γ πλοίου με προορισμό το εξωτερικό, διαπιστώθηκε ότι ο 43χρονος κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικά έγγραφα που ανήκαν σε άλλο πρόσωπο, με σκοπό την παράνομη έξοδο του από τη χώρα.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ταξιδιωτικά έγγραφα.

Επίσης, στη σύλληψη ενός 41χρονου αλλοδαπού, προέβησαν τις απογευματινές ώρες σήμερα, στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας της Λιμενικής Αρχής της Πάτρας.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε, στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμανιού της Πάτρας, πριν τον απόπλου Ε/Γ - Ο/Γ πλοίου με προορισμό το εξωτερικό, διαπιστώθηκε ότι ο 41χρονος κατείχε και επέδειξε πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδο του από τη χώρα.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα πλαστά έγγραφα.

*****

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε ένας 59χρονος ημεδαπός, τις απογευματινές ώρες σήμερα, από τη θαλάσσια περιοχή της Αρτέμιδας.

Ο ανωτέρω μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Αττικής «ΚΑΤ», όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του, ενώ η σορός πρόκειται να μεταφερθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών, για τη διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ραφήνας.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, πραγματοποιήθηκαν οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-88χρονης, από το λιμάνι της Σκοπέλου προς το λιμάνι του Βόλου, με το Ε/Π-Τ/Ρ ΄΄ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ΄΄ Ν.Π. 10001,

-55χρονου, από το λιμάνι Ελαφονήσου στο λιμάνι Πούντας Λακωνίας, με το Ε/Γ-Ο/Γ “ΣΤΑΥΡΟΣ-ΕΛΕΝΗ” Ν.Π. 12783,

-65χρονου, από το λιμάνι της ν. Νάξου προς το λιμάνι του ν. Μυκόνου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ΄΄ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ V΄΄ Ν.Ν. 67 και

-78χρονης, από το λιμάνι της ν. Ελαφόνησου προς το λιμάνι της Πούντας Λακωνίας, με το Ε/Γ-Ο/Γ ΄΄ΣΤΑΥΡΟΣ-ΕΛΕΝΗ΄΄ Ν.Π. 12783.

Σχετικές εικόνες