Σύλληψη ατόμου στον Πειραιά για παράβαση των άρθρων 216 και 217 του Π.Κ. «Πλαστογραφία» και «Πλαστογραφία πιστοποιητικών» - Θάνατος λουόμενης αγνώστων λοιπών στοιχείων στην Κω - Σύλληψη δύο ατόμων στην Κω - Εντοπισμός και διάσωση ατόμου στη ν. Κω

ΑΙΙ 611
Share:    

Στη σύλληψη ενός 47χρονου αλλοδαπού προέβησαν, απογευματινές ώρες χθες, στελέχη του Τμήματος Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά για παράβαση των άρθρων 216 και 217 του Π.Κ. «Πλαστογραφία» και «Πλαστογραφία πιστοποιητικών».

Συγκεκριμένα, μετά από αξιοποίηση πληροφοριών που περιήλθαν στην Υπηρεσίας μας, εντοπίστηκε ο ανωτέρω να έχει στην κατοχή του δύο διαβατήρια, ένα αιγυπτιακό και ένα μεξικάνικο. Κατόπιν αλληλογραφίας με την Πρεσβεία του Μεξικού, διαπιστώθηκε ότι το διαβατήριο είναι πλαστό.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά, που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα καθώς και δύο κινητά τηλέφωνα.

*****

Ενημερώθηκε βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Κω, για ύπαρξη λουόμενης αγνώστων λοιπών στοιχείων, χωρίς τις αισθήσεις της στην θαλάσσια περιοχή «ΚΡΗΤΙΚΑ» ν. Κω.

Η γυναίκα ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις της και παρελήφθη από πλήρωμα του ΕΚΑΒ, ενώ στη συνέχεια διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Κω, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Από το Λιμεναρχείο Κω που διενεργεί προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Δωδεκανήσου.

*****

Στη σύλληψη δύο (02) αλλοδαπών ηλικίας 34 και 29 ετών, προέβησαν βραδινές ώρες χθες, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Κω.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας της οικείας Λιμενικής Αρχής, στον οικείο λιμένα, κατείχαν και επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα και ακολούθως συνελήφθησαν κατά παράβαση του αρ. 27 Ν.4251/2014 «Κώδικας μετανάστευσης και κοινωνικής ένταξης και λοιπές διατάξεις» και αρ.83 Ν.3386/2005 «Είσοδος, διαμονή και κοινωνική ένταξη υπηκόων τρίτων χωρών στην ελληνική επικράτεια.

Από το Λιμεναρχείο Κω που διενεργεί προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.

*****

Ενημερώθηκε πρωινές ώρες σήμερα η Λιμενική Αρχή Κω, για άνδρα ο οποίος κολυμπούσε με προορισμό τις βορειοδυτικές ακτές της ν. Κω, προερχόμενος από τα τουρκικά παράλια.

Άμεσα στην περιοχή μετέβη Περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το οποίο εντόπισε τον ανωτέρω και τον περισυνέλεξε με ασφάλεια. Ο άνδρας στη συνέχεια μεταφέρθηκε στον λιμένα Κω. Πρόκειται για 35χρονο αλλοδαπό.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Κω.

Σχετικές εικόνες