Σύλληψη ατόμων για λαθραία καπνικά προϊόντα και ναρκωτικά στη Θεσσαλονίκη

1
Share:    

Στη σύλληψη ενός 56χρονου ημεδαπού και δύο (02) αλλοδαπών, ηλικίας 36 και 25 ετών, προέβησαν, απογευματινές ώρες χθες, στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.ΔΙ.Ν.) και του Γραφείου Ασφαλείας της Λιμενικής Αρχής Θεσσαλονίκης, για παράβαση του Ν. 2960/2001 «Εθνικός Τελωνειακός Κώδικας» σε συνδυασμό με το άρθρο 45 του Π.Κ. (Συναυτουργία) και του Ν.4139/2013 (Περί εξαρτησιογόνων ουσιών και λοιπών διατάξεων) κατά περίπτωση.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο αξιοποίησης πληροφοριών, διενεργήθηκε έλεγχος από τα ανωτέρω στελέχη στον υπεραστικό σταθμό λεωφορείων ¨ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ¨ στη Θεσσαλονίκη, όπου εντοπίστηκε ο ανωτέρω 56χρονος να αποβιβάζεται από λεωφορείο προερχόμενο από την Αθήνα. Στη συνέχεια ο ανωτέρω κατευθύνθηκε προς τον χώρο των αποσκευών του λεωφορείου και παρέλαβε δύο (02) σάκους χειρός μαύρου χρώματος. Ο 56χρονος ημεδαπός βρέθηκε να κατέχει εντός των σάκων συνολικά 2.950 πακέτα τσιγάρα, διαφόρων επωνυμιών, τα οποία στο σύνολο τους δεν έφεραν ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης, ενώ έφερε και ένα κινητό τηλέφωνο και δύο εισιτήρια λεωφορείου.

Ακολούθησε έρευνα από ανωτέρω στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, όπου εντόπισαν αλλοδαπό (α.λ.σ.) να εξέρχεται από παρακείμενη πολυκατοικία. Ο εν λόγω άνδρας στη θέα των στελεχών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ τράπηκε σε φυγή προς άγνωστη κατεύθυνση, πετώντας δύο (02) τσάντες χειρός, οι οποίες περιείχαν συνολικά 500 πακέτα τσιγάρα, διαφόρων επωνυμιών, τα οποία στο σύνολο τους δεν έφεραν ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης.

Στη συνέχεια, εντοπίστηκε εντός του κοινόχρηστου χώρου της προαναφερόμενης πολυκατοικίας, ο ανωτέρω 25χρονος αλλοδαπός, ο οποίος επιχείρησε να κρυφτεί προκειμένου να διαφύγει της σύλληψης του και έφερε πάνω του ένα κινητό τηλέφωνο .

Τέλος, κατόπιν νομότυπης έρευνας εντός της οικίας του 36χρονου εντός της εν λόγω πολυκατοικίας, βρέθηκαν το χρηματικό ποσό των χιλίων ογδόντα ευρώ (1080€) και μία πλαστική συσκευασία, περιέχουσα φυτικά αποσπάσματα ακατέργαστης ινδικής κάνναβης, μικτού βάρους 2,9 γρ.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν συνολικά:

- 3.450 πακέτα τσιγάρα, διαφόρων επωνυμιών, τα οποία στο σύνολο τους δεν έφεραν ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης,

- το χρηματικό ποσό των χιλίων ογδόντα (1080€),

-μία πλαστική συσκευασία, περιέχουσα φυτικά αποσπάσματα ακατέργαστης ινδικής κάνναβης, μικτού βάρους 2,9 γρ,

- δύο κινητά τηλέφωνα και

- δύο εισιτήρια λεωφορείου.

Διαθέσιμο φωτογραφικό υλικό έχει αναρτηθεί στο www.hcg.gr.

Σχετικές εικόνες