Σύλληψη ατόμων για λαθραία καπνικά προϊόντα στη Μυτιλήνη- Θάνατος λουόμενης στη Βουλιαγμένη – Ημιβύθιση Ε/Π-Α/Κ σκάφους στην Κατερίνη - Ημιβύθιση λέμβου στο Κερατσίνι – Τραυματισμός ναυτικού στην Ίο – Διακομιδές ασθενών

1
Share:    

Στη σύλληψη τεσσάρων (04) αλλοδαπών, ηλικίας 21, 22, 19 και 26 ετών, προέβησαν, πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας – Περιφερειακή Ομάδα Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.ΔΙ.Ν.) του Κεντρικού Λιμεναρχείου Μυτιλήνης, για παράβαση του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα (άρθρο 155 του Ν. 2960/2001).

Ειδικότερα, κατόπιν διενέργειας ελέγχου στον λιμένα Μυτιλήνης, κατά τον κατάπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου προερχόμενο από λιμένες Πειραιά-Χίου, οι ανωτέρω βρέθηκαν να κατέχουν από κοινού, εντός των αποσκευών τους, οκτακόσια ογδόντα τέσσερα (884) πακέτα τσιγάρα (ήτοι 17.680 τσιγάρα), προϊόντα που στο σύνολό τους δεν έφεραν την ένσημη ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω καπνικά προϊόντα, καθώς και πέντε (05) κινητά τηλέφωνα.

*****

Χωρίς τις αισθήσεις της ανασύρθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, από την θαλάσσια περιοχή της παραλίας «Ακτή Βουλιαγμένης», 78χρονη ημεδαπή.

Η ανωτέρω μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Ασκληπιείο Βούλας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Προανάκριση διενεργείται από το Β’ Λιμενικό Τμήμα Βουλιαγμένης του Λιμεναρχείου Σαρωνικού, ενώ παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής στο εργαστήριο Ιατροδικαστικής και τοξικολογίας της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

*****

Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Σκάλας Κατερίνης, για ημιβύθιση επαγγελματικού Α/Κ σκάφους, το οποίο βρισκόταν ελλιμενισμένο στο αλιευτικό καταφύγιο παραλίας Πιερίας.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση από μαύρες κηλίδες και φιλμ ιριδίζουσας μορφής έκτασης είκοσι (20τ.μ.) περίπου τετραγωνικών μέτρων περιμετρικά του σκάφους, ενώ παράλληλα ενημερώθηκε ο ιδιοκτήτης του εν λόγω σκάφους και ο αρμόδιος φορέας διαχείρισης προκειμένου αντιμετωπιστεί η ρύπανση.

Από το Γ’ Λιμενικό Τμήμα Σκάλας Κατερίνης του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης που διενεργεί προανάκριση, κινήθηκε η διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων, ενώ με μέριμνα του ιδιοκτήτη πρόκειται να πραγματοποιηθεί ανέλκυσή του.

*****

Ενημερώθηκε πρώτες πρωινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Κερατσινίου, για ημιβύθιση Φ/Γ- επαγγελματικής λέμβου στην οποία υπήρχε τοποθετημένος αντιρρυπαντικός εξοπλισμός.

Συγκεκριμένα, η ανωτέρω λέμβος ημιβυθίστηκε κατά την διαδικασία απορρύπανσης στην θαλάσσια περιοχή του λιμένα Ικονίου. Πέριξ του σκάφους τοποθετήθηκε προληπτικά αντιρρυπαντικό φράγμα, ενώ στη συνέχεια η λέμβος ανελκύθηκε με τη συνδρομή ιδιωτικού γερανοφόρου οχήματος. Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός ατόμων και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Από το Β΄Λιμενικό Τμήμα Κερατσινίου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους της λέμβου μέχρι την επιθεώρησή της από διπλωματούχου ναυπηγό.

*****

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, το Λιμεναρχείο ‘Ιου, από τον Κυβερνήτη Ε/Γ – Τ/Ρ σκάφους ελληνικής σημαίας, για τον τραυματισμό 23χρονου αλοδαπού ναυτικού στη θαλάσσια περιοχή όρμου «ΜΥΛΟΠΟΤΑ» ν. ‘Ιου.

Ειδικότερα, ο 23χρονος στην προσπάθεια του να επιβιβαστεί από την ξηρά στο βοηθητικό σκάφος, γλίστρησε, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του.

Ο ανωτέρω ναυτικός διεκομίσθη από την ανωτέρω θαλάσσια περιοχή με την εν λόγω βοητική λέμβο στον λιμένα ν. Ίου και παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ όπου διεκομίσθη στο Κέντρο Υγείας ‘Ιου, για τη παροχή των πρώτων βοηθειών.

Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή ‘Ιου.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-75χρονης, από το λιμένα ν. Ανάφης στον λιμένα ν. Θήρας, με το Ε/Γ -Τ/Ρ «ΝΕΦΕΛΗ» Ν. Θ. 43,

-36χρονης, από το λιμένα ν. Κέρκυρας στον λιμένα Ηγουμενίτσας, με Περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ,

-33χρονου, από το λιμένα ν. Σαμοθράκης στον λιμένα Αλεξανδρούπολης, με Περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ,

-82χρονου, από το λιμένα ν. Τήνου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ -Τ/Ρ «ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ V» Ν. Ν. 67,

-72χρονου κα 52χρονης, από το λιμένα ν. Μυκόνου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ -Τ/Ρ «ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ» Ν. Ν. 53,

-68χρονης, από το λιμένα ν. Φολέγανδρου στον λιμένα ν. Θήρας, με το Ε/Γ -Τ/Ρ «ΜΕΓΚΑ ΣΤΑΡ» Ν. Θ. 141.

Σχετικές εικόνες