Σύλληψη ατόμων μετά από καταδίωξη στη Λέσβο - Συνέχεια ενημέρωσης αναφορικά με τον εντοπισμό 70 ατόμων νότια της Γαύδου την 30/12/23 - Πτώση αλιέα στη θάλασσα στο Πυθαγόρειο Σάμου - Διακομιδή ασθενούς

ΠΛΣ
Share:    

Τις βραδινές ώρες χθες, χερσαίο μέσο επιτήρησης θαλάσσιου πεδίου της Λιμενικής Αρχής Λέσβου, εντόπισε ταχύπλοο φουσκωτό σκάφος, να κινείται με μεγάλη ταχύτητα από τις τουρκικές ακτές και να προσεγγίζει τις ελληνικές ακτές στη θαλάσσια περιοχή του Πλωμαρίου ν. Λέσβου.

Αμέσως ενημερώθηκε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το οποίο βρισκόταν σε προγραμματισμένη περιπολία, όπου εντόπισε το ταχύπλοο φουσκωτό σκάφος, το οποίο είχε αποβιβάσει άγνωστο αριθμό ατόμων στο Πλωμάρι ν. Λέσβου να κατευθύνεται προς τα απέναντι τουρκικά παράλια.

Ακολούθησε καταδίωξη, με χρήση φωτεινών και ηχητικών σημάτων στα οποία το Τ/Χ σκάφος δεν ανταποκρίθηκε και προσπάθησε να διαφύγει εκτελώντας επικίνδυνους ελιγμούς. Κατόπιν κατάλληλων χειρισμών του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. το ταχύπλοο ακινητοποιήθηκε και συνελήφθησαν δυο αλλοδαποί διακινητές, ηλικίας 26 και 25 ετών.

Στη συνέχεια, στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. εντόπισαν 22 αλλοδαπούς σε ορεινή περιοχή του Πλωμαρίου ν. Λέσβου, οι οποίοι είχαν νωρίτερα αποβιβαστεί από τον 26χρονο και 25χρονο και μεταφέρθηκαν στο Κ.Υ.Τ. ΚΑΡΑ ΤΕΠΕ “ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙ”.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το Τ/Χ φουσκωτό σκάφος, ένα κινητό τηλέφωνο και 4.000 χιλιάδες λίρες Τουρκίας.

*****

Συνέχεια ενημέρωσης:

Αναφορικά με τον εντοπισμό 70 ατόμων νότια της Γαύδου την 30/12/23, γνωρίζεται ότι συνελήφθησαν τις μεσημβρινές ώρες σήμερα δύο εκ των εβδομήντα αλλοδαπών, ηλικίας 41 και 20 ετών, για παράβαση του Ν.3386/2005 “Παράνομη Είσοδος στη χώρα”, του Ν. 4251/2014 “Διευκόλυνση” και των άρθρων 45 Π.Κ. “Συναυτουργία” και 306 Π.Κ. “Εκθεση”.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων.

*****

Τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή του Πυθαγορείου, ότι 64χρονος ημεδαπός αλιέας, είχε πέσει στη θάλασσα στη μαρίνα Πυθαγορείου.

Αμέσως στέλεχος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. μετέβη στην περιοχή και εντόπισε τον 64χρονο, ο οποίος ανασύρθηκε με τη συνδρομή πολιτών έχοντας τις αισθήσεις του. Στη συνέχεια, ο αλιέας μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου.

Προανάκριση διενεργείται από το Α' Λιμενικό Τμήμα Πυθαγορείου του Λιμεναρχείου Σάμου.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής διακομίσθηκε, από το λιμάνι Αγνώντα της Σκοπέλου στο λιμάνι του Βόλου, με το Ε/Ρ-Α/Ψ “ΜΑΡΙΑΝΝΗ” Τ.Σ.119 , 90χρονη, η οποία έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Σχετικές εικόνες