Σύλληψη ατόμων στη Ρόδο - Τραυματισμός επιβάτιδας σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο στην Τήνο - Σύλληψη αλλοδαπού στην Πάτρα - Σύλληψη αλλοδαπού στην Ηγουμενίτσα - Διακομιδές ασθενών

ΛΙΜΑΝΙ ΠΑΤΡΑΣ 2
Share:    

Στη σύλληψη ενός 55χρονου ημεδαπού, για παράβαση του άρθρου 30 του Ν. 4251/14 (Υποχρεώσεις μεταφορέων) και στον εντοπισμό οκτώ (08) αλλοδαπών (όλοι άνδρες), στερούμενων νομιμοποιητικών εγγράφων, προέβησαν τις βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο αστυνομικού ελέγχου που διενεργήθηκε στο λιμάνι Ακαντιάς της Ρόδου, διαπιστώθηκε ότι ο 55χρονος, ως οδηγός Φ/Γ οχήματος, μετέφερε εντός αυτού τους οκτώ αλλοδαπούς, με σκοπό τη διευκόλυνση της επιβίβασης τους σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο, το οποίο είχε προορισμό το λιμάνι του Πειραιά.

Από τη Λιμενική Αρχή Ρόδου που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το Φ/Γ όχημα.

*****

Τις μεσημβρινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Τήνου, για περιστατικό τραυματισμού ημεδαπής επιβάτιδας σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο, στο λιμάνι της Τήνου.

Κατά δήλωση της επιβάτιδας κατά τη διαδικασία αποβίβασης της από το πλοίο και καθώς κατευθυνόταν στο χώρο έχμασης οχημάτων προκειμένου να επιβιβαστεί στο όχημα της, γλίστρησε με αποτέλεσμα την πτώση της και τον τραυματισμό της στο δεξί άνω άκρο. Στη συνέχεια, μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Τήνου, για την παροχή των πρώτων βοηθειών και τη διενέργεια περαιτέρω ιατρικών εξετάσεων.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Τήνου.

*****

Στη σύλληψη ενός 24χρονου αλλοδαπού, προέβησαν τις βραδινές ώρες χθες, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Πάτρας.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πάτρας, πριν τον απόπλου Ε/Γ- Ο/Γ πλοίου με προορισμό το εξωτερικό, διαπιστώθηκε ότι ο 24χρονος κατείχε και επέδειξε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο, με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο.

*****

Στη σύλληψη ενός 28χρονου αλλοδαπού προέβησαν, τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, ο 28χρονος κατείχε και επέδειξε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο, με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα.

Από τη Λιμενική Αρχή Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το πλαστό έγγραφο.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος–Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-40χρονης, από το λιμάνι της Αίγινας στην προβλήτα Περιστεριών Σαλαμίνας, με το Α/Κ “ ΜΑΡΙΑ” Ν.Α. 63,

-69χρονης, από το λιμάνι της Σκοπέλου στο λιμάνι του Βόλου, με το Ε/Ρ-Α/Ψ “ΜΑΡΙΑΝΗ” Τ.Σ. 119 Α',

-96χρονου, από το λιμάνι της Αλοννήσου στο λιμάνι του Βόλου, με το Ε/Ρ-Α/Ψ “ΜΑΡΙΑΝΗ” Τ.Σ. 119 Α',

-67χρονου, από το λιμάνι της Πάρου στο λιμάνι της Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ V” N.N. 67,

-84χρονης, από το λιμάνι της Τήνου στο λιμάνι της Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ” Ν.Ν. 53 και

-88χρονου, από το λιμάνι της Σύμης στο λιμάνι της Ρόδου, με ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Σχετικές εικόνες