Σύλληψη ατόμων στην Ηγουμενίτσα – Τραυματισμός ναυτικού σε Ε/Γ-Ο/Γ στην Κεφαλληνία – Προσάραξη Ε/Π-Τ/Ρ στην Σκιάθο - Μηχανική βλάβη Ι/Φ σκάφους στην Ρόδο – Ακυβερνησία σκάφους Α/Ψ στο Λαύριο –Διακομιδή ασθενών

Hγουμενίτσα
Share:    

Στη σύλληψη τριών (03) αλλοδαπών, ηλικίας 54, 47 και 42 ετών, προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Ηγουμενίτσας για παράβαση του άρθρου 30 παρ.1 του Ν.4251/2014 (Υποχρεώσεις μεταφορέων) και του άρθρου 83 παρ. του Ν.3386/05(Παράνομη είσοδος και έξοδος από τη χώρα) κατά περίπτωση.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από στέλεχος της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.Δ.Ι.Ν.) της οικείας Λιμενικής Αρχής, στην πύλη εισόδου του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, ο 54χρονος και ο 47χρονος, ως οδηγός και συνοδηγός αντίστοιχα, μετέφεραν από κοινού, κρυμμένο στο πίσω κάθισμα του Ι.Χ.Ε., τον 42χρονο, ο οποίος στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων, με σκοπό την παράνομη έξοδο του από τη χώρα.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω Ι.Χ.Ε. όχημα.

*****

Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες χθες, το Α' Λιμενικό Τμήμα Πόρου του Λιμεναρχείου Κεφαλληνίας, για τον τραυματισμό 57χρονου ημεδαπού μέλους πληρώματος (ειδικότητα ναυτόπαις), κατά τον κατάπλου του Ε/Γ-Ο/Γ «ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ» Ν.Π. 10280 στον λιμένα Πόρου Κεφαλληνίας.

Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω ναυτικός, καθώς εκτελούσε τα καθήκοντα του στο κάτω γκαράζ του πλοίου, γλίστρησε με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του στο πίσω μέρος του κεφαλιού του.

Ο ανωτέρω μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Κεφαλληνίας για την παροχή των πρώτων βοηθειών, απ’ όπου και εξήλθε.

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

*****

Ενημερώθηκε απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Σκιάθου, για προσάραξη Ε/Π-Τ/Ρ σκάφους ελληνικής σημαίας, σε βραχώδες σημείο στη θαλάσσια περιοχή ¨Μυρμήγκια¨ έξω από τον λιμένα ν. Σκιάθου, με οκτώ (08) επιβαίνοντες.

Στην περιοχή έσπευσε Περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., όπου εντόπισε το ανωτέρω σκάφος με επιβαίνοντες τρία (03) άτομα της διαχειρίστριας εταιρείας, ενώ οι ανωτέρω οκτώ επιβαίνοντες είχαν ήδη μεταφερθεί με βοηθητικό σκάφος στον λιμένα Σκιάθου, καλά στην υγεία τους.

Αποτέλεσμα της προσάραξης, ήταν η εισροή υδάτων, λόγω ρήγματος στο δεξιό πρωραίο τμήμα της καρίνας του σκάφους. Το ανωτέρω σκάφος, μετά από την απάντληση των υδάτων και την προσωρινή επισκευή της ρηγμάτωσης από επαγγελματία δύτη, αποκολλήθηκε και αναχώρησε αυτοδύναμα για τη θαλάσσια περιοχή πλησίον της παραλίας ¨Λαζαρέτα¨, όπου και αγκυροβόλησε με ασφάλεια.

Από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός ατόμων και δεν προκλήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ το εν λόγω σκάφος πρόκειται να ανελκυστεί με πλωτό γερανό.

Από το Λιμεναρχείο Σκιάθου που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ένας 79χρονος αλλοδαπός για παράβαση του άρθρου 277 παρ.2 του Π.Κ. (Πρόκληση ναυαγίου), ενώ απαγορεύτηκε ο απόπλους του σκάφους μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

*****

Ενημερώθηκε απογευματινές ώρες χθες η Λιμενική Αρχή Ρόδου, για Ι/Φ σκάφος σημαίας Ιταλίας σε δυσχερή θέση, λόγω βλάβης στο πηδάλιο, ενώ έπλεε στη θαλάσσια περιοχή 3,1 ν.μ. βόρεια της ν. Ρόδου, με τέσσερις (04) αλλοδαπούς επιβαίνοντες.

Στην περιοχή έσπευσε ένα Περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. το οποίο εντόπισε το Ι/Φ με τους τέσσερις επιβαίνοντες να είναι καλά στην υγεία τους και εν συνεχεία το συνόδευσε με ασφάλεια στη νέα μαρίνα Ρόδου.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ιστιοφόρου μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας, ενώ από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

*****

Ενημερώθηκε πρώτες πρωινές ώρες σήμερα το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, για ακυβερνησία λόγω μηχανικής βλάβης σκάφους αναψυχής στην θαλάσσια περιοχή 5 ν.μ. βορειοδυτικά ν. Κέας, με οκτώ (08) αλλοδαπούς επιβαίνοντες.

Στην περιοχή έσπευσε το Ρ/Κ «ΑΙΓΑΙΑΣ» όπου εντόπισε το σκάφος αναψυχής και το ρυμούλκησε στον λιμένα Λαυρίου με ασφάλεια.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Λαυρίου απαγορεύτηκε ο απόπλους του ανωτέρω σκάφους μέχρι προσκόμισης πιστοποιητικού αποκατάστασης βλάβης.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διακομίστηκαν, από τον λιμένα ν. Αγκιστρίου στον λιμένα Πειραιά, με Περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, 17χρονος και 15χρονος, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Σχετικές εικόνες