Σύλληψη διακινητή μετά από καταδίωξη στην Κω – Σύλληψη αλλοδαπών στη Χίο – Αποβίβαση επιβάτιδας Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στον Πειραιά – Αποβίβαση επιβάτη από Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο στη Λέρο

ΛΙΜΑΝΙ ΠΕΙΡΑΙΑ
Share:    

Τις απογευματινές ώρες χθες, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ευρισκόμενο σε προγραμματισμένη περιπολία, εντόπισε ταχύπλοο σκάφος να έχει ήδη αποβιβάσει αλλοδαπούς επιβαίνοντες στην παραθαλάσσια περιοχή Αγίου Φωκά της Κω και να κινείται με μεγάλη ταχύτητα προς τα τουρκικά παράλια.

Ακολούθησε καταδίωξη και το περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη σε χρήση φωτεινών και ηχητικών σημάτων, με σκοπό την ακινητοποίηση του ταχυπλόου, με αρνητικά αποτελέσματα. Ο χειριστής του Τ/Χ πραγματοποίησε επικίνδυνους ελιγμούς και προσπάθησε να εμβολίσει το περιπολικό. Στη συνέχεια, το ταχύπλοο συγκρούστηκε με το περιπολικό σκάφος στην πρύμνη του, στο οποίο προκλήθηκαν υλικές ζημιές που δεν επηρέασαν την αξιοπλοΐα του. Αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν η βύθιση του ταχυπλόου σκάφους καθώς και ο ελαφρύς τραυματισμός του διακινητή, ο οποίος περισυνελέγη από το περιπολικό σκάφος και μεταφέρθηκε στον λιμένα της Κω. Ο αλλοδαπός παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο της Κω, για την παροχή ιατρικής περίθαλψης.

Σε περαιτέρω έρευνα που διενεργήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας της Λιμενικής Αρχής της Κω με τη συνδρομή στελεχών της ΕΛ.ΑΣ., εντοπίστηκαν στην ευρύτερη περιοχή δεκατέσσερις (14) αλλοδαποί, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο ΚΥΤ της Κω. Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Κω.

*****

Τις βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας και της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.Δ.Ι.Ν.) της Λιμενικής Αρχής της Χίου, προέβησαν στη σύλληψη δύο (02) αλλοδαπών, ηλικίας 31 και 37 ετών.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε στη χερσαία ζώνη του λιμένα της Χίου, πριν τον απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου με προορισμό το λιμάνι του Πειραιά, οι αλλοδαποί κατείχαν και επέδειξαν ταξιδιωτικά έγγραφα άλλου προσώπου, με σκοπό να ταξιδέψουν παράνομα. Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου.

*****

Τις βραδινές ώρες χθες, το Ά Λιμενικό Τμήμα Τζελέπη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά ενημερώθηκε από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ -Ο/Γ πλοίου “ΚΝΩΣΟΣ ΠΑΛΑΣ” Ν.Ηρακλείου 46, ότι ενώ το πλοίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο με προορισμό τα λιμάνια Μήλου-Ηρακλείου, 18χρονη ημεδαπή επιβάτιδα έχρηζε άμεσης ιατρικής περίθαλψης μετά από πτώση της εντός του πλοίου. Το πλοίο επέστρεψε στο λιμάνι του Πειραιά, όπου η τραυματίας αποβιβάστηκε με ασφάλεια. Στη συνέχεια, η 18χρονη παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Πειραιά “ΤΖΑΝΕΙΟ” για την παροχή ιατρικής περίθαλψης. Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή του Τζελέπη.

*****

Τις πρωινές ώρες σήμερα, το Λιμεναρχείο Λέρου ενημερώθηκε από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ -Ο/Γ πλοίου “ΒLUE STAR 2” Ν.Π. 10764, το οποίο βρισκόταν στο λιμάνι Λακκί της Λέρου και επρόκειτο να εκτελέσει δρομολόγιο με προορισμό τα λιμάνια Κω-Ρόδο, ότι 54χρονος ημεδαπός επιβάτης έχρηζε άμεσης ιατρικής περίθαλψης. Στη συνέχεια, ο 54χρονος παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λέρου για την παροχή ιατρικής περίθαλψης.

Σχετικές εικόνες