Σύλληψη διακινητή μετά από καταδίωξη στην Κω - Σύλληψη άνδρα για παράβαση του νόμου περί όπλων στην Πάτρα - Διακομιδές ασθενών

PATRA OPLA Thireos (1)
Share:    

Τις πρώτες πρωινές ώρες χθες, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ευρισκόμενο σε προγραμματισμένη περιπολία, εντόπισε ταχύπλοο πνευστό σκάφος να κινείται με μεγάλη ταχύτητα και να αποβιβάζει αλλοδαπούς επιβαίνοντες στην παραθαλάσσια περιοχή Λούρου της Κω.

Με την ολοκλήρωση της αποβίβασης, το ταχύπλοο ανέπτυξε μεγάλη ταχύτητα, κινούμενο προς τις έναντι τουρκικές ακτές, ενώ το περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη σε χρήση φωτεινών και ηχητικών σημάτων για να το ακινητοποιήσει, με αρνητικά αποτελέσματα.

Ακολούθησε καταδίωξη κατά την οποία το Τ/Χ πραγματοποίησε επικίνδυνους ελιγμούς με σκοπό τη διαφυγή του. Το εν λόγω ταχύπλοο ακινητοποιήθηκε και ο 28χρονος αλλοδαπός χειριστής του, συνελήφθη και οδηγήθηκε στη Λιμενική Αρχή Κω. Σε περαιτέρω έρευνα εντοπίστηκαν στην ευρύτερη περιοχή δέκα (10) αλλοδαποί (8 άνδρες και 2 γυναίκες) από στελέχη ΤΔΜ της Κω.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Κω, ενώ ο 28χρονος συνελήφθη για παράβαση του άρθρου 83 του Ν. 3386/2005 “Παράνομη είσοδος στη χώρα”, του άρθρου 30 του Ν. 4251/2014 “Κώδικας μετανάστευσης και κοινωνικής ένταξης και λοιπές διατάξεις”, του άρθρου 306 Π.Κ. “Έκθεση” και του άρθρου 187 Π.Κ. “Εγκληματική οργάνωση”.

*****

Τις βραδινές ώρες χθες, στελέχη του γραφείου Ασφάλειας της Λιμενικής Αρχής Πάτρας προέβησαν στη σύλληψη ενός 69χρονου ημεδαπού για παράβαση του άρθρου 10 του Ν. 2168/1993 “Περί όπλων και εκρηκτικών”.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε στην πύλη ελέγχου οχημάτων του νότιου λιμένα Πατρών, πριν τον απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου με προορισμό την Ιταλία, βρέθηκαν εντός του αυτοκινούμενου οχήματος του 69χρονου ένα (01) μαχαίρι με μήκος λάμας δεκαοκτώ εκατοστών (18εκ.), ένα (01) μαχαίρι τύπου ματσέτα με μήκος λάμας σαράντα πέντε εκατοστών (45εκ.), μια (01) πτυσσόμενη μεταλλική ράβδο, ένα (01) όπλο εκκένωσης ηλεκτρικής ενέργειας και ένα (01) πιστόλι κρότου λάμψης με μια (01) γεμιστήρα και οκτώ (08) αβολίδωτα φυσίγγια, χωρίς να συνοδεύονται από τις προβλεπόμενες άδειες.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανευρεθέντα.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-49χρονου, από το λιμάνι της Σύρου στο λιμάνι της Μυκόνου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ¨ΝΗΣΟΣ ΤΗΝΟΣ¨ Ν. Τήνου 25,

-63χρονου, από το λιμάνι της Πάρου στο λιμάνι της Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ¨ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ¨ Ν.Ν. 53.

Σχετικές εικόνες