Σύλληψη διακινητή στη Ρόδο - Αλιευτικός έλεγχος στη Λάρυμνα - Διακομιδή ασθενούς

λαρυμνα1
Share:    

Τις βραδινές ώρες χθες, περιπολικό σκάφος της Λιμενικής Αρχής Ρόδου στο πλαίσιο προγραμματισμένης περιπολίας στη θαλάσσια περιοχή Κάμειρου Σκάλας δυτικά ν. Ρόδου, εντόπισε Τ/Χ σκάφος να αποβιβάζει άτομα πλησίον της παραλίας “Κοπριά”

Στη συνέχεια, ο χειριστής του ταχύπλοου σκάφους, προσπάθησε να διαφύγει προς τις τουρκικές ακτές, αναπτύσσοντας μεγάλη ταχύτητα. Ακολούθησε καταδίωξη από το περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. με τη χρήση φωτεινών και ηχητικών σημάτων, με αποτέλεσμα την ακινητοποίηση του Τ/Χ σκάφους και τη σύλληψη του 29χρονου αλλοδαπού χειριστή του.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου, που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το Τ/Χ σκάφος.

*****

Τις απογευματινές ώρες χθες, στο πλαίσιο τακτικών ελέγχων για τη καταπολέμηση της παράνομης αλιευτικής δραστηριότητας, εντοπίστηκαν από στελέχη του Γ' Λιμενικού Τμήματος Λάρυμνας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χαλκίδας, ένας 36χρονος και ένας 63χρονος εντός Ε/Ρ-Α/Ψ σκάφους στη περιοχή “ΓΛΥΣΤΡΑ”, να έχουν αλιεύσει από κοινού τέσσερις χιλιάδες τεμάχια ζώντων αχινών.

Ο 36χρονος και ο 63χρονος είχαν αλιεύσει τους αχινούς με ελεύθερη κατάδυση και με το αλιευτικό εργαλείο “ΧΕΡΑ”, καταδυόμενοι από το σκάφος στις θαλάσσιες περιοχές “ΚΟΡΩΝΙΕΣ-ΣΙΟΥΡ” όρμου Λάρυμνας, υπερβαίνοντας το επιτρεπόμενο όριο των τριάντα ατόμων ανά ημέρα, ανά ερασιτεχνικό σκάφος, κατά παράβαση των διατάξεων του Π.Δ. 65/14 (ΦΕΚ 108/Α'/2014).

Από την οικεία Λιμενική Αρχή, κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων, ενώ τα αλιεύματα κατασχέθηκαν και στη συνέχεια επαναποντίστηκαν στη θάλασσα.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διακομίσθηκε, από το λιμάνι του Αγκιστρίου στο λιμάνι του Πειραιά με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., 59χρονος, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Σχετικές εικόνες