Σύλληψη διακινητών στη Ρόδο – Αλιευτικός έλεγχος στη Χαλκίδα - Διακομιδή ασθενούς

1
Share:    

Τις βραδινές ώρες χθες, Περιπολικό σκάφος της Λιμενικής Αρχής Ρόδου το οποίο βρισκόταν σε προγραμματισμένη περιπολία, ενημερώθηκε για την ύπαρξη ύποπτου ταχυπλόου σκάφους στη θαλάσσια περιοχή Αφάντου ν. Ρόδου με πορεία προς τη Λίνδο.

Άμεσα μετέβη στο σημείο, όπου εντόπισε Τ/Χ σκάφος να έχει προσεγγίσει την παραλία Βληχών Ρόδου και να αποβιβάζει άτομα στη στεριά. Στη θέα του Περιπολικού σκάφους ο χειριστής ανέπτυξε μεγάλη ταχύτητα προσπαθώντας να διαφύγει σε έναντι τουρκικά παράλια και δε συμμορφώθηκε στα φωτεινά και ηχητικά σήματα του σκάφους. Ακολούθησε καταδίωξη κατά την οποία το ταχύπλοο προέβη σε επικίνδυνους ελιγμούς, ενώ προσπάθησε να εμβολίσει το Περιπολικό σκάφος και να διαφύγει. Στη συνέχεια το Τ/Χ σκάφος ακινητοποιήθηκε και συνελήφθησαν οι δύο χειριστές του, ηλικίας 45 και 42 ετών.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το Τ/Χ σκάφος.

*****

Σε έλεγχο που διενεργήθηκε, τις απογευματινές ώρες σήμερα από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Χαλκίδας, στη θαλάσσια περιοχή Μπουρνώντα Δροσιάς βορείου Ευβοϊκού κόλπου, εντοπίστηκε ημεδαπός να έχει αλιεύσει διενεργώντας υποβρύχια ερασιτεχνική αλιεία, διακόσια τριάντα ζώντα τεμάχια του είδους ολοθούριο καθώς και τέσσερα κιλά όστρακα του είδους κυδώνια, αλιεύματα απαγορευμένα στην ερασιτεχνική αλιεία.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χαλκίδας, κινήθηκε η διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων, ενώ τα αλιεύματα επαναποντίστηκαν στη θάλασσα.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διακομίσθηκε, από το λιμάνι της Αμοργού προς το λιμάνι της Νάξου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ V'' Ν.N. 67, 41χρονος, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Σχετικές εικόνες