Σύλληψη δύο ατόμων για οπλοκατοχή και οπλοφορία από κοινού στην Πάτρα - Θάνατος επιβάτιδας σε Κ/Ζ πλοίο στη Θήρα - Πτώση μέλους πληρώματος Κ/Ζ πλοίου στη θάλασσα στη Κεφαλληνία - Τραυματισμός επιβάτιδος σε Ε/Γ-Ο/Γ στην Αρκίτσα - Διακομιδές ασθενών

ΛΙΜΑΝΙ ΠΑΤΡΑΣ 2
Share:    

Συνελήφθησαν, απογευματινές ώρες χθες, δύο 32χρονοι , στον νότιο λιμένα Πατρών για οπλοκατοχή – οπλοφορία από κοινού, κατά παράβαση των άρθρων 7 & 10 του Ν. 2168/1993 (περί όπλων και εκρηκτικών), από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής .

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας στην πύλη ελέγχου οχημάτων του νότιου λιμένα Πατρών σε Ι.Χ.Ε. όχημα που επρόκειτο να επιβιβασθεί σε Ε/Γ -Ο/Γ πλοίο με προορισμό λιμένα Ιταλίας με οδηγό και συνοδηγό τους ανωτέρω, διαπιστώθηκε ότι έφεραν εντός του οχήματος, δύο (02) τυφέκια και συγκεκριμένα ένα (01) μονόκαννο και ένα (01) δίκαννο, τα οποία ήταν καλυμμένα με μεγάλο όγκο αποσκευών και τυλιγμένα επιμελώς με ρούχα, χωρίς να συνοδεύονται από τις προβλεπόμενες άδειες.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα δύο (02) τυφέκια καθώς και το Ι.Χ.Ε. όχημα.

*****

Ενημερώθηκε πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Θήρας, από τον ναυτικό πράκτορα Κ/Ζ πλοίου σημαίας Μπαχάμες, ότι 56χρονη αλλοδαπή επιβάτιδα απεβίωσε.

Η ανωτέρω μεταφέρθηκε με Ε/Γ - Λάντζα στον λιμένα ¨ΑΘΗΝΙΟ¨ ν. Θήρας και στη συνέχεια διεκομίσθη στο Γενικό Νοσοκομείο Θήρας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Θήρας, ενώ η σορός πρόκειται να μεταφερθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πειραιά για τη διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομής.

*****

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Κεφαλληνίας, για πτώση μέλους πληρώματος Κ/Ζ πλοίου σημαίας Μάλτας στη θάλασσα, ενώ αυτό βρισκόταν πλαγιοδετημένο στον λιμένα Αργοστολίου Κεφαλληνίας.

Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω κατά την επιβίβαση του από τον λιμενοβραχίονα του λιμένα Αργοστολίου στο εν λόγω κρουαζιερόπλοιο, έπεσε στη θάλασσα.

Στην περιοχή έσπευσαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, προς παροχή συνδρομής. Ο ανωτέρω ανασύρθηκε στην ξηρά με τη συνδρομή έτερων μελών πληρώματος του κρουαζιερόπλοιου και μεταφέρθηκε στο ιατρείο του πλοίου για την παροχή των πρώτων βοηθειών, καλά στην υγεία του, ενώ δήλωσε ότι δεν επιθυμεί περαιτέρω ιατρική περίθαλψη.

*****

Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα η Λιμενική Αρχή Αταλάντης, για τραυματισμό 69χρονης επιβάτιδος εντός Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου κατά την διάρκεια εκτέλεσης δρομολογίου του από τον λιμένα Αιδηψού με προορισμό τον λιμένα Αρκίτσας.

Συγκεκριμένα, η ανωτέρω κατά τη διάρκεια επιβίβασης της στο εν λόγω πλοίο, έπεσε στη σκάλα του γκαράζ, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό της.

Στην ανωτέρω παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από το πλήρωμα ασθενοφόρου ΕΚΑΒ που έσπευσε στο σημείο, ενώ σύμφωνα με δήλωση της 69χρονης, πρόκειται να μεταφερθεί από τους οικείους της στο Γενικό Νοσοκομείο Αττικής ΚΑΤ.

Προανάκριση διενεργείται από Γ' Λιμενικό Τμήμα Αταλάντης του Λιμεναρχείου Στυλίδας.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-24χρονου, από τον λιμένα ν. Θάσου στον λιμένα Κεραμωτής Καβάλας, με το Ε/Γ-Ο/Γ «ΑΓΙΟΣ ΡΑΦΑΗΛ» Ν. Π. 11070,

- 70χρονου, από τον λιμένα ν. Ίου στον λιμένα ν. Θήρας, με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΣΤΕΛΙΟΣ” Ν. Ίου 16,

- 81χρονου και 71χρονου, από τον λιμένα ν. Τήνου στον λιμένα ν. Σύρου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ,

- 64χρονου, από τον λιμένα ν. Πάρου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΕΡΘΕΛΓΗ Ι” Ν. Π. 8745 και

-12χρονου, από τον λιμένα ν. Σύμης στον λιμένα ν. Ρόδου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Σχετικές εικόνες