Σύλληψη δύο ατόμων για παράβαση του άρθρου 394 του Π.Κ. στην Ηγουμενίτσα – Ακυβερνησία Ι/Φ σκάφους στην Κέρκυρα - Διακομιδές ασθενών

IMG_1
Share:    

Στη σύλληψη δύο (02) αλλοδαπών, ηλικίας 49 και 54 ετών προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας με τη συνδρομή στελεχών της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.ΔΙ.Ν.) και στελεχών του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας για παράβαση του άρθρου 394 του Π.Κ..

Ειδικότερα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε στον λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας σε δύο (02) Ι.Χ.Ε. οχήματα με οδηγό τους ανωτέρω, τα οποία αποβιβάστηκαν από Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο προερχόμενο από λιμένα εξωτερικού, διαπιστώθηκε ότι τα οχήματα είναι καταχωρημένα ως κλεμμένα από τις Γερμανικές Αρχές και από την INTERPOL.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω οχήματα.

*****

Ενημερώθηκε βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Κέρκυρας, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, για περιστατικό ακυβερνησίας Ι/Φ σκάφους σημαίας Ιταλίας, λόγω μηχανικής βλάβης, με δύο (02) αλλοδαπούς επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά ν. Κέρκυρας.

Άμεσα απέπλευσε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., όπου εντόπισε στην περιοχή Μπενιτσών ν. Κέρκυρας το ανωτέρω ιστιοφόρο, ενώ στη συνέχεια με τη συνδρομή του Ρ/Κ «ΙΩΑΝΝΗΣ» Ν.Π. 12454 το σκάφος ρυμουλκήθηκε, συνοδεία του Π.Λ.Σ. στη μαρίνα Γουβιών Κέρκυρας.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας απαγορεύτηκε ο απόπλους του ιστιοφόρου μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και της προσκόμισης σχετικού βεβαιωτικού αξιοπλοΐας, ενώ από το περιστατικό δεν υπήρξε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-78χρονης και 73χρονης, από τον λιμένα ν. Κουφονησίου στον λιμένα ν. Νάξου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ¨ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ V¨ Ν.Ν. 67 και

-66χρονου αλλοδαπού, από τον λιμένα Θύμαινας στον λιμένα Καρλοβασίου, με το Ε/Γ-Ο/Γ ¨ΜΕΓΑΛΟΧΑΡΗ ¨.

Σχετικές εικόνες