Σύλληψη δύο ατόμων στη Χίο - Σύλληψη ναυτικού στο Ηράκλειο - Συλλήψεις ανδρών στην Πάτρα και στο Καβούρι Αττικής - Απαγόρευση απόπλου σκαφών στη Χερσόνησο - Εντοπισμός πυρομαχικών υλικών στη Σέριφο - Διακομιδές ασθενών

1
Share:    

Στη σύλληψη δύο (02) αλλοδαπών, ηλικίας 34 και 19 ετών για πλαστογραφία και για παράνομη είσοδο στον ελλαδικό χώρο προέβησαν βραδινές ώρες την 02.08.2023, τα στελέχη Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη της Ασφάλειας της Λιμενικής Αρχής Χίου, στον οικείο λιμένα, οι ανωτέρω κατείχαν και επέδειξαν αμφιβόλου γνησιότητας ταξιδιωτικά έγγραφα, ενώ διαπιστώθηκε ότι είχαν εισέλθει παράνομα στη χώρα.

Διενεργείται προανάκριση από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου, ενώ κατασχέθηκαν τα ανωτέρω πλαστά έγγραφα.

*****

Στη σύλληψη 33χρονου ημεδαπού, προέβησαν, πρωινές ώρες χθες, στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.ΔΙ.Ν.) του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου, στον οικείο λιμένα.

Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω, ο οποίος ήταν ναυτολογημένος με την ειδικότητα του ναύτη, με τον κατάπλου Ε/Γ - Ο/Γ πλοίου στον οικείο λιμένα, εντοπίστηκε εντός του πλοίου και συνελήφθη για παράβαση του άρθρου 336 του Π.Κ. ¨Βιασμός¨ και στη συνέχεια παραδόθηκε στην Αστυνομική Διεύθυνση Ηρακλείου κατά λόγω αρμοδιότητας.

*****

Στη σύλληψη ενός 51χρονου αλλοδαπού προέβησαν, μεσημβρινές ώρες χθες, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Πατρών, στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πατρών.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από τα ανωτέρω στελέχη, πριν τον απόπλου Ε/Γ - Ο/Γ πλοίου με προορισμό την Ιταλία, εντοπίστηκε ο 51χρονος να κατέχει πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο, με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα. Επιπλέον, υπήρχε εις βάρος του μέτρο με την άρνηση εισόδου και διαμονής υπηκόου τρίτης χώρας σε έδαφος SCHENGEN.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το εν λόγω έγγραφο.

*****

Στη σύλληψη ενός 42χρονου ημεδαπού προέβησαν, μεσημβρινές ώρες χθες, στην παραλία ¨ΜΙΚΡΟ ΚΑΒΟΥΡΙ¨ Αττικής, στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας της Λιμενικής Αρχής Σαρωνικού, για παράβαση του άρθρου 169 του Π.Κ (απείθεια).

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Σαρωνικού.

*****

Ενημερώθηκε πρωινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Χερσονήσου, για σύγκρουση Ε/Π - Τ/Ρ σκάφους με εκμισθούμενο Ε/Π σκάφος, στη θαλάσσια περιοχή ¨ΣΤΑΛΙΔΑ¨.

Συγκεκριμένα, το ανωτέρω Ε/Π - Τ/Ρ, κατά τη διάρκεια έλξης αλεξίπτωτου, παρουσίασε δυσλειτουργία στο χειριστήριο, με αποτέλεσμα να συγκρουστεί πλαγιομετωπικά με το Ε/Π σκάφος, το οποίο βρισκόταν αγκυροβολημένο στην εν λόγω περιοχή. Στη συνέχεια και τα δύο (02) σκάφη κατέπλευσαν με ιδία μέσα στον λιμένα Χερσονήσου, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Από το Β’ Λιμενικό Τμήμα Χερσονήσου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου απαγορεύτηκε ο απόπλους αμφότερων των σκαφών, μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης αξιοπλοΐας από τον αρμόδιο φορέα καθώς και επιθεώρησής τους από μέλη ΤΚΕΠ Ηρακλείου.

*****

Πρωινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Σερίφου, ενημερώθηκε από ιδιώτη για τον εντοπισμό πυρομαχικών υλικών, στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Πλατύ Γυαλού και Μεσιανού.

Συγκεκριμένα τα ανωτέρω πυρομαχικά, εντοπίστηκαν από τον ιδιώτη σε βάθος περίπου εννέα μέτρων (09μ.) και σε απόσταση από βραχώδη ακτή περίπου σαράντα μέτρα (40μ.).

Από το Λιμενικό Σταθμό Σερίφου ενημερώθηκε η αρμόδια Υπηρεσία για τις δικές της ενέργειες, ενώ πραγματοποιήθηκε σήμανση του σημείου.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν οι παρακάτω διακομιδές:

-77χρονου και βρέφους, από τον λιμένα ν. Καλύμνου στον λιμένα Μαστιχαρίου ν. Κω, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ.,

-30χρονης, από τον λιμένα ν. Αγκιστρίου στον λιμένα Πειραιά, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ.,

-65χρονης, από τον λιμένα ν. Σίφνου στον λιμένα ν Σύρου, με το Ε/Γ - Τ/Ρ ¨ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ¨ Ν.Ν. 53,

-40χρονου, από τον λιμένα ν. Νάξου στον λιμένα ν Σύρου, με το Ε/Γ - Τ/Ρ ¨ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ IV¨ Ν.Ν. 64,

-50χρονου, από τον λιμένα ν. Σκοπέλου στον λιμένα Βόλου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ.,

-60χρονου, από τον λιμένα ν. Σκιάθου στον λιμένα Βόλου, με το Ε/Π - Τ/Ρ ¨ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ¨ Ν.Π. 10001,

-50χρονου, από τον λιμένα ν. Σκοπέλου στον λιμένα Βόλου, με το Ε/Π - Τ/Ρ - Θ/Τ ¨ΜΑΤΘΙΛΔΗ¨ Ν.Π. 12056,

-58χρονου, από τον λιμένα ν. Νάξου στον λιμένα ν Σύρου, με το Ε/Γ - Τ/Ρ ¨ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ IΙΙ¨ Ν.Ν. 62,

-37χρονης, από τον λιμένα ν. Δονούσας στον λιμένα ν Σύρου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ.,

-50χρονης, από τον λιμένα ν. Δονούσας στον λιμένα ν Νάξου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ.,

-31χρονου, 30χρονου, από τον λιμένα Βαθέως ν. Ιθάκης στον λιμένα Σάμης ν. Κεφαλληνίας, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ.,

-56χρονης και 37χρονης, από τον λιμένα Πίσω Αετού ν. Ιθάκης στον λιμένα Σάμης ν. Κεφαλληνίας, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ. και

-66χρονου, από τον λιμένα ν. Πάρου στον λιμένα ν Σύρου, με το Ε/Γ - Τ/Ρ ¨ΕΡΙΘΕΛΓΗ Ι¨ Ν.Π. 8745.

Σχετικές εικόνες