Σύλληψη δύο ατόμων στην Κω – Παροχή συνδρομής σε Ι/Φ σκάφος στη Σίφνο – Διακομιδές ασθενών

UPOURGEIO-NAUTILIAS_1.
Share:    

Τις βραδινές ώρες χθες, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ευρισκόμενο σε προγραμματισμένη περιπολία, εντόπισε ταχύπλοο σκάφος στη θαλάσσια περιοχή “ΘΕΡΜΩΝ” ν. Κω, το οποίο μόλις είχε αποβιβάσει ικανό αριθμό αλλοδαπών σε παρακείμενη παραλία.

Οι χειριστές του ανωτέρω σκάφους, στη θέα του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., επιχείρησαν αναστροφή και κινήθηκαν με μεγάλη ταχύτητα προς έναντι τουρκικά παράλια. Ακολούθησε καταδίωξη, με χρήση φωτεινών και ηχητικών σημάτων, με τα οποία οι ανωτέρω δεν συμμορφώθηκαν, ενώ στη συνέχεια το σκάφος ακινητοποιήθηκε και περισυνελέγησαν οι δύο αλλοδαποί επιβαίνοντες του, ηλικίας 21 και 18 ετών και μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Κω.

Από το Λιμεναρχείο Κω, που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθησαν για παράβαση του άρθρου 30 του Ν. 4251/2014 (Κώδικας Μετανάστευσης), του άρθρου 187 του Π. Κ. (Εγκληματική οργάνωση), του άρθρου 306 Π.Κ. (Έκθεση ζωής σε κίνδυνο), του άρθρου 169 Π.Κ. (Απείθεια) και του άρθρου 83 Ν. 3386/2005 (Παράνομη είσοδος και έξοδος από τη χώρα) όπως ισχύει, ενώ κατασχέθηκε το ανωτέρω μέσο διακίνησης.

*****

Τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Σίφνου, για σκάφος σε δυσχερή θέση νότια νοτιοανατολικά της Σίφνου, λόγω μηχανικής βλάβης.

Αμέσως ενεργοποιήθηκε το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης και στην περιοχή μετέβησαν περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και Ε/Π-Α/Κ σκάφος, στο οποίο επέβαινε στέλεχος του Λιμενικού Σταθμού Σίφνου. Το εν λόγω ιστιοφόρο σκάφος εντοπίστηκε από το Ε/Π-Α/Κ σκάφος να πλέει με τη χρήση ιστίων και στη συνέχεια το βοήθησε να προσδέσει με ασφάλεια στον όρμο “Πλατύς Γιαλός”, συνοδεία του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. .

Από τη Λιμενική Αρχή Σίφνου απαγορεύτηκε ο απόπλους του ιστιοφόρου μέχρι την προσκόμιση σχετικού βεβαιωτικού αξιοπλοΐας, ενώ από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών που έχρηζαν νοσοκομειακής περίθαλψης:

-92χρονου και 88χρονης, από το λιμάνι της Θάσου στο λιμάνι της Κεραμωτής, με το Ε/Γ – Ο/Γ «ΑΓΙΟΣ ΡΑΦΑΗΛ» Ν.Π. 11070 και

-57χρονου, από το λιμάνι της Σύρου στο λιμάνι της Μυκόνου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΝΗΣΟΣ ΤΗΝΟΣ” Ν. Τήνου 25.

Σχετικές εικόνες