Σύλληψη δύο διακινητών στη ν. Κω

1
Share:    

Μεσημβρινές ώρες την 25/10/2023, στο πλαίσιο διερεύνησης πληροφορίας, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε Ι/Φ σκάφος που έφερε σημαία Γερμανίας με δύο (02) αλλοδαπούς επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή βορειοδυτικά ν. Κω.

Ακολούθησε διενέργεια αστυνομικού ελέγχου από το πλήρωμα του ανωτέρω περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., όπου διαπιστώθηκαν ελλιπή έγγραφα-πιστοποιητικά του εν λόγω σκάφους, απουσία εγγράφων ταυτοποίησης του κυβερνήτη και αναντιστοιχία πιστοποιητικού εθνικότητας.

Οι ανωτέρω αλλοδαποί μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στη ν. Κω και παραδόθηκαν σε στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής. Από τη διενεργηθείσα προανάκριση προέκυψε ότι το ανωτέρω ιστιοφόρο, το οποίο είχε ξεκινήσει από την μαρίνα Yalikavak της επαρχίας των Μούγλων, είχε χρησιμοποιηθεί ως μέσο παράνομης μεταφοράς αλλοδαπών στην ελληνική επικράτεια.

Από το Λιμεναρχείο Κω που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθησαν οι ανωτέρω αλλοδαποί, απογευματινές ώρες την 26/10/2023, για παράβαση του άρθρου 30 του Ν. 4251/2014 ¨Κώδικας Μετανάστευσης και Κοινωνικής Ένταξης και λοιπές διατάξεις¨, του άρθρου 306 του Π.Κ. ¨Έκθεση¨, του άρθρου 187 του Π.Κ. ¨Εγκληματική Οργάνωση¨ καθώς και του άρθρου 83 του Ν. 3386/2005 ¨Παράνομη Είσοδος και Έξοδος από τη χώρα¨, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, κατά περίπτωση, ενώ το ιστιοφόρο σκάφος κατασχέθηκε.

Η Λιμενική Αρχή Κω με την συνδρομή των στελεχών της Διεύθυνσης Ασφάλειας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων (ΔΑΠΘΑΣ), σε συνεργασία ως προς την έρευνα με το κινητό γραφείο επιχειρήσεων (Mobile Office) της EUROPOL, από την οποία ζητήθηκε η συνδρομή της στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Επιχειρήσεων (ΕΣΕ), αναλύουν και επεξεργάζονται εις βάθος όλα τα στοιχεία που έχουν προκύψει και διερευνούν την ενδεχόμενη επέκταση της δράσης των μελών της υπόψη εγκληματικής οργάνωσης, όπως επίσης και την συνεργασία τους με έτερα μέλη οργανωμένων κυκλωμάτων με ίδιες ή παρόμοιες εγκληματικές δραστηριότητες.

Σχετικές εικόνες