Σύλληψη ημεδαπής για διευκόλυνση παράνομης εισόδου υπηκόων τρίτων χωρών και ενός αλλοδαπού για διακίνηση υπηκόων τρίτων χωρών στη Σάμο – Ακυβερνησία Α/Κ σκάφους στο Αλιβέρι – Εντοπισμός νεκρού δελφινιού

ΣΑΜΟΣ
Share:    

Στη σύλληψη μιας 59χρονης ημεδαπής και ενός 33χρονου αλλοδαπού, προέβησαν, πρωινές ώρες χθες, τα στελέχη του Λιμεναρχείου Σάμου, για διευκόλυνση παράνομης εισόδου μεταναστών υπηκόων τρίτων χωρών κατά παράβαση του άρθρου 29 παρ. 5. του Ν. 4251/14 και για διακίνηση υπηκόων τρίτων χωρών κατά παράβαση του άρθρου 30 του Ν. 4251, αντίστοιχα.

Συγκεκριμένα, ενημερώθηκε το Λιμεναρχείο Σάμου ότι ταχύπλοο σκάφος το οποίο προερχόταν από έναντι τουρκικές ακτές, αποβίβασε αλλοδαπούς στην χερσαία περιοχή “ΚΟΥΡΟΥΝΤΕΡΕ”, βόρεια ν. Σάμου.

Άμεσα στο σημείο μετέβησαν στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας του Λιμεναρχείου Σάμου, όπου εντόπισαν στην ανωτέρω περιοχή επαγγελματικό ταξί με οδηγό την 59χρονη και συνοδηγό τον 33χρονο, ο οποίος είχε μισθώσει το εν λόγω ταξί από την περιοχή “ΒΑΘΥ” ν. Σάμου και επιβίβασε τρεις (03) αλλοδαπούς, οι οποίοι είχαν αφιχθεί πρόσφατα και στερούνταν νόμιμων ταξιδιωτικών εγγράφων.

Από τη Λιμενική Αρχή Σάμου που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το προαναφερθέν όχημα ταξί, ένα κινητό τηλέφωνο, καθώς και τα χρηματικά ποσά των 180,00 ευρώ, των 240,00 δολαρίων καθώς και των 420 τουρκικών λιρών, το σύνολο των οποίων εντοπίστηκε κατόπιν σωματικού ελέγχου του 33χρονου.

Διαθέσιμο φωτογραφικό υλικό έχει αναρτηθεί στο www.hcg.gr

*****

Ενημερώθηκε, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Αλιβερίου για ακυβερνησία του Α/Κ σκάφους ''ΜΑΧΣ'' Λ.Χ. 6790 λόγω μηχανικής βλάβης, με δύο ημεδαπούς επιβαίνοντες, καλά στην υγεία τους, στη θαλάσσια περιοχή “ΠΑΝΑΓΙΑ ΠΟΥΝΤΑ” νότιου Ευβοϊκού κόλπου.

Στην περιοχή μετέβη περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και το Ε/Π-Α/Κ “ΦΥΛΛΕΝΙΑ” Σ.Α. 230, το οποίο ρυμούλκησε το ''ΜΑΧΣ'' στον οικείο λιμένα, με τη συνοδεία του περιπολικού σκάφους, όπου προσέδεσε με ασφάλεια.

Από το Δ' Λιμενικό Τμήμα Αλιβερίου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χαλκίδας που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του εν λόγω σκάφους μέχρι την επιθεώρησή του.

*****

Ένα δελφίνι εντοπίστηκε νεκρό, πρωινές ώρες σήμερα, στην περιοχή Πηγαδάκια Σουβάλας ν. Αίγινας.

Από από το Λιμεναρχείο Αίγινας ενημερώθηκε σχετικά η αρμόδια Υπηρεσία για την υγειονομική του ταφή.

Σχετικές εικόνες