Σύλληψη ημεδαπής για λαθραία καπνικά προϊόντα στη Μυτιλήνη από στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.ΔΙ.Ν.)-Τραυματισμός εργαζομένου στο Πέραμα-Αλιευτικός έλεγχος στο Ναύπλιο-Διακομιδές ασθενών

ΚΑΠΝΙΚΑ ΜΥΤΙΛΗΝΗ
Share:    

Στη σύλληψη μίας 52χρονης ημεδαπής προέβησαν πρωινές ώρες χθες, στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.ΔΙ.Ν.) του Κεντρικού Λιμεναρχείου Μυτιλήνης, για παράβαση του νόμου περί λαθρεμπορίου καπνικών προϊόντων (Ν. 2960/2001 «Εθνικός Τελωνειακός Κώδικας»).

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε κατά την διάρκεια εκφόρτωσης Φ/Γ οχημάτων μετά τον κατάπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στον λιμένα Μυτιλήνης, προερχόμενο από τους λιμένες Πειραιά και Χίου, εντοπίστηκε εντός Φ/Γ οχήματος ένα ύποπτο δέμα το οποίο τέθηκε υπό διακριτική επιτήρηση.

Έπειτα, η 52χρονη παρέλαβε το δέμα και ακινητοποιήθηκε από τα ανωτέρω στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ τα οποία στη συνέχεια πραγματοποίησαν έλεγχο στον εν λόγω δέμα και εντόπισαν είκοσι (20) συσκευασίες καπνού των 50 γραμμαρίων έκαστη, χωρίς να φέρουν ταινία ασφάλειας-γνησιότητας.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε η ανωτέρω ποσότητα καπνού.

*****

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες χθες, το Δ’ Λιμενικό Τμήμα Περάματος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, για τραυματισμό 59χρονου ημεδαπού εργαζόμενου σε ιδιωτική επιχείρηση, κατά την εκτέλεση εργασιών επισκευής και συντήρησης σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο, το οποίο βρίσκεται πρυμνοδετημένο εντός της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης Περάματος.

Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω, κατά τη διαδικασία επιθεώρησης του χώρου της καπνοδόχου, έχασε την ισορροπία του και έπεσε στο ανώτερο κατάστρωμα του πλοίου, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του και στα δύο κάτω άκρα.

Ο τραυματίας διεκομίσθη με ασθενοφόρο του ΟΛΠ στο Γενικό Νοσοκομείο Ελευσίνας “ΘΡΙΑΣΙΟ”.

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

*****

Στο πλαίσιο ελέγχων που διενεργούνται από την Λιμενική Αρχή Ναυπλίου, εντοπίστηκε χθες, από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, επαγγελματικό αλιευτικό σκάφος, το οποίο αλίευε με το εργαλείο κυκλικά δίχτυα ημέρας (γρί-γρί), σε μη επιτρεπόμενη θαλάσσια περιοχή και συγκεκριμένα σε βάθος μικρότερο των 50 μέτρων και σε απόσταση μικρότερη των 300 μέτρων από την ακτή .

Από το Λιμεναρχείο Ναυπλίου κινήθηκε η διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων, ενώ κατασχέθηκαν 30 κιλά αλιεύματος του είδους “BOOPS BOOPS” (ΓΟΠΑ).

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-67χρονου, από τον λιμένα ν. Κύθνου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ -Τ/Ρ «ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ» Ν. Ν. 53,

-8χρονου, από τον λιμένα ν. Σίφνου στον λιμένα Λαυρίου, με το Ε/Γ -Τ/Ρ «ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ» Ν. Ν. 53 και

-72χρονης και 65χρονου, από τον λιμένα ν. Πάρου στον λιμένα ν. Σύρου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

-23χρονης από τον λιμένα ν. Σκιάθου στον λιμένα Βόλου με το Ε/Γ -Τ/Ρ «ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΡΩΣΣΟΣ» Ν. Σ. 158,

-83χρονου και 91χρονης από τον λιμένα ν. Αίγινας στον λιμένα Πειραιά με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Σχετικές εικόνες