Σύλληψη ημεδαπής για ναρκωτικά στη Μύρινα - Μηχανική βλάβη Φ/Γ πλοίου στη Λέρο - Διακομιδές ασθενών

1
Share:    

Στη σύλληψη μίας 33χρονης ημεδαπής προέβησαν πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας – Δίωξης Ναρκωτικών της Λιμενικής Αρχής Μύρινας, στον λιμένα Αγίου Νικολάου Μύρινας ν. Λήμνου, για παράβαση του νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών (Ν.4139/2013).

Ειδικότερα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών του Γραφείου Δίωξης Ναρκωτικών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καβάλας, στελέχη του Λιμεναρχείου Μύρινας, μετέβησαν σε κατάστημα ταχυμεταφορών στη ν. Λήμνο διενεργώντας αυτοψία σε δέμα, το οποίο είχε καταφτάσει νωρίτερα με Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο από λιμένες Λαυρίου - Αγίου Ευστρατίου. Κατά την παραλαβή του δέματος, η 33χρονη ημεδαπή ακινητοποιήθηκε από τα ανωτέρω στελέχη, καθώς εντοπίστηκε εντός της συσκευασίας, μέσα σε κουτί αναψυκτικού, ποσότητα ηρωίνης άνευ περιτυλίγματος σε μορφή βράχων, καθαρού βάρους 52,01 γραμμαρίων.

Ακολούθησε νομότυπη έρευνα στην οικεία της 33χρονης, όπου ανευρέθηκαν και κατασχέθηκαν επιπλέον, μία (01) χάρτινη συσκευασία περιέχουσα ακατέργαστη κάνναβη μικτού βάρους 0,65 γραμμαρίων, ένα κινητό τηλέφωνο, καθώς και το τιμολόγιο - δελτίο αποστολής του δέματος

Από την Λιμενική Αρχή Μύρινας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν όλες οι ανευρεθείσες ναρκωτικές ουσίες, οι οποίες πρόκειται να αποσταλούν στο Τμήμα Χημικών Υπηρεσιών Μυτιλήνης προς εξέταση.

*****

Ενημερώθηκε βραδινές ώρες χθες η Λιμενική Αρχή Λέρου, για μηχανική βλάβη του Φ/Γ ''ELENA'' σημαίας Κομόρες, με 14 άτομα πλήρωμα, στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της νησίδας Στρογγυλής ν. Λέρου, χωρίς να αιτεί συνδρομή.

Το ανωτέρω πλοίο είχε αποπλεύσει από τον λιμένα της Βεγγάζης Λιβύης με προορισμό τον λιμένα της Τούζλας Τουρκίας, κενό φορτίου.

Άμεσα τέθηκε σε ετοιμότητα το τοπικό σχέδιο αντιμετώπισης περιστατικών ρύπανσης και στην περιοχή έσπευσε ένα ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και το Ρ/Κ ''ΠΟΘΗΤΟΣ ΙΙ'' Ν.Π.12730, προς τυχόν παροχή συνδρομής.

Από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση και δεν προκλήθηκε τραυματισμός ατόμων ενώ από το Λιμεναρχείο Λέρου απαγορεύτηκε ο απόπλους του Φ/Γ ''ELENA''.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-85χρονου, από τον λιμένα ν. Θάσου στον λιμένα Κεραμωτής, με το Ε/Γ-Ο/Γ «ΑΝΑΞ» Ν.Π. 12457 και

-18χρονου, από τον λιμένα ν. Σαμοθράκης στον λιμένα Αλεξανδρούπολης, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

-82χρονου, από τον λιμένα ν Πάρου στον λιμένα ν. Σύρου με το Ε/Γ-Τ/Ρ «ΕΡΙΘΕΛΓΗ» Ν.Π. 8745

Σχετικές εικόνες