Σύλληψη ημεδαπής για ναρκωτικά στη Χαλκίδα - Εισροή υδάτων σε Α/Κ στη Καβάλα - Συλλήψεις οδηγών για οδήγηση χωρίς άδεια ικανότητας στο Βόλο - Αλιευτικός έλεγχος στη Κόρινθο – Διακομιδή ασθενούς

1
Share:    

Στη σύλληψη 50χρονης ημεδαπής προέβησαν, μεσημβρινές ώρες σήμερα, στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χαλκίδας για παράβαση του Ν. 4139/2013 “περί εξαρτησιογόνων ουσιών”.

Ειδικότερα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, η ανωτέρω ακινητοποιήθηκε από τα εν λόγω στελέχη έξω από την οικία της στη Χαλκίδα, ενώ ακολούθησε νομότυπη έρευνα εντός της οικίας, κατά την οποία ανεβρέθηκαν μία συσκευασία περιέχουσα 27 γραμμάρια ακατέργαστη κάνναβη και 6 δενδρύλλια διαφόρων υψών, στο μπαλκόνι της οικίας.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε η ποσότητα ναρκωτικής ουσίας καθώς και τα δενδρύλλια.

*****

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Καβάλας για εισροή υδάτων στο Α/Κ σκάφος ''ΚΑΠΕΤΑΝ ΓΙΩΡΓΗΣ - ΤΖΙΝΟΣ'' Ν.ΙΕΡΙΣΣΟΥ. 165, με τρεις επιβαίνοντες, στην θαλάσσια περιοχή Αμμόλοφων Νέας Περάμου.

Στην περιοχή έσπευσαν ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ένα περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚ.Τ. καθώς και το Α/Κ σκάφος “ΦΙΛΙΠΠΟΣ” Ν.Ι. 133 με επιβαίνοντα στέλεχος της Λιμενικής Αρχής Ελευθερών, προς παροχή συνδρομής.

Μετά την ασφαλή απάντληση υδάτων, το ''ΚΑΠΕΤΑΝ ΓΙΩΡΓΗΣ – ΤΖΙΝΟΣ'' ρυμουλκήθηκε από το “ΦΙΛΙΠΠΟΣ” και με την συνοδεία του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., κατέπλευσε ασφαλώς στον λιμένα Ελευθερών Παγγαίου Καβάλας, όπου του επεβλήθη απαγόρευση απόπλου μέχρι την προσκόμιση κατάλληλου πιστοποιητικού αξιοπλοΐας.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καβάλας, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός ατόμων και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση,

*****

Για οδήγηση στερούμενος άδειας ικανότητας, συνελήφθη ένας 55χρονος ημεδαπός οδηγός δίκυκλου οχήματος, βραδινές ὠρες χθες, επί της οδού “Αργοναυτών” στην έξοδο του επιβατικού λιμένα Βόλου, από τα στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου που διενεργεί την προανάκριση, επιβλήθηκαν οι προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις.

*****

Σε έλεγχο που διενεργήθηκε, πρωινές ώρες της 18/03/2023, από στελέχη περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ της Λιμενικής Αρχής Παλαιάς Επιδαύρου στη θαλάσσια περιοχή Όρμου “ΛΙΜΙ” Σαρωνικού κόλπου, πλησίον βραχονησίδας “ΠΕΤΡΟΝΗΣΙ”, σε ερασιτεχνικό Α/Κ σκάφος, εντοπίστηκαν δύο αλλοδαποί αλιείς να έχουν αλιεύσει σαράντα (40) κιλά ιχθείς, ήτοι τριάντα (30) κιλά περισσότερο από το επιτρεπόμενο όριο.

Από το Γ' Λιμενικό Τμήμα Παλαιάς Επιδαύρου του Λιμεναρχείου Κορίνθου, κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων, ενώ τα ανωτέρω αλιεύματα κατασχέθηκαν και θα διατεθούν για φιλανθρωπικό σκοπό.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη σήμερα, από τον λιμένα ν. Φολεγάνδρου προς τον λιμένα ν. Θήρας, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ IV'' Ν. N. 64, 56χρονος, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Σχετικές εικόνες