Σύλληψη ημεδαπής για παράβαση του άρθρου 394 του Π.Κ. στον Πειραιά - Σύλληψη αλλοδαπών στην Πάτρα - Διακομιδή ασθενούς

Share:    

Στη σύλληψη μίας 25χρονης ημεδαπής προέβησαν, απογευματινές ώρες χθες, στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.ΔΙ.Ν.) του Τμήματος Ασφάλειας και Ανάκρισης του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά για παράβαση του άρθρου 394 του Π.Κ.

Συγκεκριμένα, κατόπιν αιτήματος του Αστυνομικού Τμήματος Καρπάθου προς τη Λιμενική Αρχή Πειραιά, διενεργήθηκε έλεγχος στην 25χρονη και στις αποσκευές της μετά την άφιξη της στο λιμάνι του Πειραιά με Ε/Γ - Ο/Γ πλοίο από τη ν. Κάρπαθο, καθότι όχημα μισθωμένο με στοιχεία της συμμετείχε σε διάπραξη κλοπής στη ν. Κάρπαθο. Κατά τη διάρκεια της έρευνας βρέθηκαν εντός χειραποσκευή της και κατασχέθηκαν κοσμήματα που είχαν κλαπεί [ένα (01) κολιέ με δερμάτινο λουράκι και ένα (01) περιδέραιο].

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά.

*****

Στη σύλληψη ενός 25χρονου αλλοδαπού και του 38χρονου αλλοδαπού διακινητή του προέβησαν, μεσημβρινές ώρες χθες, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Πάτρας.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε στην πύλη εισόδου οχημάτων του νότιου λιμένα Πατρών, διαπιστώθηκε ότι ο 38χρονος, ως οδηγός Ι.Χ.Ε. οχήματος το οποίο επρόκειτο να φορτωθεί σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό το εξωτερικό, μετέφερε χωρίς ταξιδιωτικά έγγραφα τον 25χρονο, με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας, που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν το ανωτέρω όχημα, μια (01) συσκευή κινητής τηλεφωνίας και το χρηματικό ποσό των τριών χιλιάδων ευρώ (3.000€).

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, από τον λιμένα ν. Μυκόνου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ IV'' Ν.N. 64, 70χρονος, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.