Σύλληψη ημεδαπού για κακοποίηση ζώου στα Νέα Μουδανιά – Συλλήψεις αλλοδαπών στην Ηγουμενίτσα – Τραυματισμός μέλους πληρώματος Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στην Κέα – Διακομιδή ασθενούς

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ
Share:    

Στη σύλληψη ενός 66χρονου ημεδαπού, προέβησαν βραδινές ώρες χθες, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Νέων Μουδανιών, για παράβαση του άρθρου 24 πργ. 1β, τιμωρούμενη από το άρθρο 34 πργ.2 του Ν. 4830/2021.

Συγκεκριμένα ο ανωτέρω συνελήφθη μετά από καταγγελία ότι κακοποίησε ζώο, στη θαλάσσια περιοχή του λιμένα Νέων Μουδανιών.

Προανάκριση διενεργείται από το Β' Λιμενικό Τμήμα Νέων Μουδανιών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης.


*****

Στη σύλληψη τριών (03) αλλοδαπών, ηλικίας 46, 20 και 30 ετών προέβησαν, απογευματινές ώρες χθες, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Ηγουμενίτσας.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από στελέχη του γραφείου Ασφάλειας της οικείας Λιμενικής Αρχής, με τη συνδρομή υπαλλήλου ιδιωτικής εταιρείας παροχής υπηρεσιών ασφάλειας του λιμένα, στην πύλη εισόδου του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι ο 46χρονος ως οδηγός Φ/Γ οχήματος με επικαθήμενο, μετέφερε στο χώρο του επικαθήμενου τους έτερους αλλοδαπούς, οι οποίοι στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων, με σκοπό να τους μεταφέρει παράνομα στο εξωτερικό.

Επίσης, στη σύλληψη πέντε (05) αλλοδαπών, ηλικίας 35, 20, 33, 31 και 23 ετών προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Ηγουμενίτσας.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από στελέχη του γραφείου Ασφάλειας της οικείας Λιμενικής Αρχής, με τη συνδρομή υπαλλήλου ιδιωτικής εταιρείας παροχής υπηρεσιών ασφάλειας του λιμένα, στην πύλη εισόδου του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι ο 35χρονος ως οδηγός Φ/Γ οχήματος με επικαθήμενο, μετέφερε στο χώρο του επικαθήμενου τους έτερους αλλοδαπούς, οι οποίοι στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων, με σκοπό να τους μεταφέρει παράνομα στο εξωτερικό.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί τις προανακρίσεις, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω Φ/Γ οχήματα - επικαθήμενα.

*****

Ενημερώθηκε πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Κέας, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ - Ο/Γ πλοίου "ΙΟΝΙΣ'' Ν.Π. 8775, για τον τραυματισμό 60χρονου ημεδαπού ναυτικού (ειδικότητας καθαριστή) εντός πλοίου, το οποίο βρισκόταν ελλιμενισμένο στον λιμένα Κορρησίας ν. Κέας.

Ο ανωτέρω ναυτικός, συνοδεία μελών του πληρώματος, μεταφέρθηκε αρχικά στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Κέας, για την παροχή των πρώτων βοηθειών, ενώ στη συνέχεια μεταφέρθηκε με το Ε/Γ-Ο/Γ “ΙΟΝΙΣ” Ν.Π. 8775 στον λιμένα Λαυρίου, απ΄ όπου παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και διεκομίσθη στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών “ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ”, για περαιτέρω ιατρικές εξετάσεις.

Προανάκριση διενεργείται από το Β΄ Λιμενικό Τμήμα Κέας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Λαυρίου.


*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη, πρωινές ώρες σήμερα, από τον λιμένα ν. Νάξου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ V'' Ν.Ν. 67, 88χρονος, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Σχετικές εικόνες