Σύλληψη ημεδαπού για καπνικά προϊόντα στη Μύρινα - Μηχανική βλάβη Επιβατηγού-Καταμαράν πλοίου στον Πειραιά και Φορτηγού πλοίου στην Κάλυμνο - Διακομιδή ασθενούς

ΜΥΡΙΝΑ
Share:    

Στη σύλληψη ενός 45χρονου ημεδαπού προέβησαν, μεσημβρινές ώρες χθες, στελέχη Γραφείου Ασφαλείας - Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.ΔΙ.Ν.) της Λιμενικής Αρχής Μύρινας, για παράβαση του Ν. 2960/2001 Τελωνειακού Κώδικα.

Ειδικότερα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών σχετικά με δέματα περιέχοντα λαθραία καπνικά προϊόντα κατά τον κατάπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίων στον λιμένα Μύρινας, καθώς και διακίνησης αυτών μέσω καταστημάτων ταχυδρομικών μεταφορών, εντοπίστηκε από τα ανωτέρω στελέχη ο 45χρονος να παραλαμβάνει ασυνόδευτο δέμα.

Κατόπιν νομότυπου ελέγχου που διενεργήθηκε από τα παραπάνω στελέχη, βρέθηκαν εντός δέματος δυο (02) πλαστικές συσκευασίες περιέχουσες χύμα καπνό, συνολικού μικτού βάρους ενός κιλού και ενενήντα οκτώ γραμμαρίων (1.098,00 γρ), οι οποίες δεν έφεραν την ειδική ταινία ασφάλειας-γνησιότητας.

Από το Λιμεναρχείο Μύρινας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε η ανωτέρω ποσότητα καπνικών προϊόντων, η οποία θα αποσταλεί στο Τελωνείο Μύρινας Λήμνου, τα συνοδευτικά δελτία μεταφοράς καθώς και η απόδειξη πληρωμής του ανωτέρω δέματος.

*****

Ενημερώθηκε απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Αργοσαρωνικού από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ- ΚΑΤ/ΡΑΝ “ΣΠΗΝΤ ΚΑΤ Ι” Ν.Π. 12705, ότι κατά τη διάρκεια δοκιμαστικού πλου από τον λιμένα Σπετσών με προορισμό τον λιμένα Πειραιά, διαπιστώθηκε δυσλειτουργία στην δεξιά κύρια μηχανή. Στο εν λόγω πλοίο δεν είχαν επιβιβαστεί επιβάτες, ενώ το πλοίο κατέπλευσε αυτοδύναμα στον λιμένα του Πειραιά και αποβίβασε με ασφάλεια έντεκα (11) άτομα πλήρωμα.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης, από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα.

*****

Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Καλύμνου από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ότι το Φ/Γ πλοίο “ΖΕΥΝΕΡ ΚΙRΑΝ” σημαίας Τουρκίας, το οποίο είχε αποπλεύσει έμφορτο με 28263 Μ.Τ. Σιδηρομετάλλευμα, με είκοσι ένα (21) μέλη πληρώματος, παρουσίασε μηχανική βλάβη, αιτώντας συνδρομή, στη θαλάσσια περιοχή 2.27 ν.μ. νοτιοδυτικά ν. Καλύμνου.

Άμεσα τέθηκε σε εφαρμογή το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης και το “ΖΕΥΝΕΡ ΚΙRΑΝ” ρυμουλκήθηκε με ασφάλεια, από το Ρ/Κ “ΠΟΘΗΤΟΣ ΙΙ” Ν.Π. 12730, συνοδεία του Ρ/Κ “ΠΟΘΗΤΟΣ” Ν.Π. 11615, έξω από τον λιμένα Καλύμνου.

Από το Λιμεναρχείο Καλύμνου, απαγορεύτηκε ο απόπλους του “ΖΕΥΝΕΡ ΚΙRΑΝ”, μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα, ενώ από το συμβάν δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη, από τον λιμένα ν. Αλοννήσου προς τον λιμένα Βόλου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ., 94χρονος, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Σχετικές εικόνες