Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή λαθραίων καπνικών προϊόντων στο Βόλο - Απαγόρευση απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στην Πάτρα – Σύλληψη αλλοδαπού στην Ηγουμενίτσα – Διακομιδές ασθενών – Ανεύρεση νεκρής θαλάσσιας χελώνας

Share:    

Στη σύλληψη ενός 49χρονου ημεδαπού προέβησαν, πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.ΔΙ.Ν.) της Λιμενικής Αρχής Βόλου, για παράβαση του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα (Ν. 2960/2001). Ειδικότερα, μετά από έλεγχο που διενήργησαν τα ανωτέρω στελέχη στον ανωτέρω 49χρονο στον επιβατικό λιμένα Βόλου, κατελήφθη να κατέχει εντός χειραποσκευής του, έξι (06) νάιλον συσκευασίες χύμα καπνού, χωρίς να φέρουν ένσημη ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης, συνολικού μικτού βάρους δύο χιλιάδων εννιακοσίων σαράντα τεσσάρων γραμμαρίων (2.944gr).Οι ανωτέρω ποσότητες αφού κατασχέθηκαν, παραδόθηκαν στο Τελωνείο Βόλου, το οποίο αποτίμησε τη χρέωση δασμών και φόρων στο συνολικό ποσό των επτακοσίων τριάντα ενός ευρώ και ενενήντα οκτώ λεπτών (731,098 euro). Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου.
*****
Σε έλεγχο που διενήργησε το Τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης Πλοίων του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο που πραγματοποιεί δρομολόγια της πορθμειακής γραμμής Ρίου – Αντιρρίου, διαπιστώθηκε θραύση σωλήνωσης του κύριου δικτύου πυρκαγιάς σε τέσσερα σημεία στο κύριο κατάστρωμα, με αποτέλεσμα την μη διαθεσιμότητα του δικτύου σε περίπτωση ανάγκης. Από την οικεία Λιμενική Αρχή κινήθηκε η διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων και απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου, μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί. *****
Στη σύλληψη ενός 32χρονου αλλοδαπού προέβησαν βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας. Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, ο ανωτέρω κατείχε και επέδειξε πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδό του στο εξωτερικό και επιπλέον, υπήρχε απαγόρευση εισόδου του ή διαμονής του σε έδαφος Shengen. Από τη Λιμενική Αρχή Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.

*****
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-19χρονου, από τον λιμένα ν. Μήλου προς τον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΕΡΙΘΕΛΓΗ Ι'' Ν.Π. 8745,

-80χρονου από τον λιμένα Αιδηψού προς τον λιμένα Αρκίτσας, με το Ε/Γ-Ο/Γ ''ΑΙΔΗΨΟΣ'' Ν.Θ. 229,

-62χρονου από τον λιμένα Κέρκυρας προς τον λιμένα Ηγουμενίτσας, με ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

*****
Μία χελώνα του είδους καρέτα – καρέτα εντοπίστηκε νεκρή στην παραλία του Πόρτο Λάγους Δ. Αβδύρων χθες, από το Λιμεναρχείο Πόρτο Λάγους. Από την οικεία Λιμενική Αρχή, ενημερώθηκε σχετικά η αρμόδια Υπηρεσία για την υγειονομική της ταφή.