Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή - μεταφόρτωσή οστράκων με σκοπό τη μεταφορά προς πώληση - εμπορία τους στην Αλεξανδρούπολη

OSTRAKA_1
Share:    

Στη σύλληψη ενός 53χρονου ημεδαπού προέβησαν, μεσημβρινές ώρες χθες, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Αλεξανδρούπολης, για κατοχή και μεταφορά με σκοπό την πώληση - εμπορία οστράκων του είδους ''ΑΧΙΒΑΔΑ''.

Συγκεκριμένα, κατόπιν συντονισμένης επιχείρησης στελεχών του γραφείου Ασφάλειας της οικείας Λιμενικής Αρχής, εντοπίστηκε ο ανωτέρω να μεταβαίνει με λέμβο στα τούρκικα παράλια, όπου φόρτωσε ικανή ποσότητα οστράκων. Στη συνέχεια, μετέφερε τα όστρακα στην παραλία '' ΑΓΙΟΣ ΚΥΠΡΙΑΝΟΣ'', όπου κατελήφθη κατά την εκφόρτωση του φορτίου και οδηγήθηκε στην Ιχθυόσκαλα Αλεξανδρούπολης για περαιτέρω έλεγχο.

Κατόπιν ζύγισης διαπιστώθηκε ότι επρόκειτο για είκοσι έξι (26) σακιά δίθυρων μαλακίων (όστρακα) του είδους ''ΑΧΙΒΑΔΑ'' (Ruditapes Decussatus), συνολικού βάρους τριακοσίων ενενήντα επτά κόμμα τεσσάρων κιλών (397,4kg), το μεγαλύτερο μέρος των οποίων υπολειπομένων διαστάσεων (από 2,5 εκ. έως 3,5 εκ. κάτω του επιτρεπόμενου ελάχιστου μεγέθους των 4,5 εκ.). Επιπροσθέτως, για τα ανωτέρω αλιεύματα δεν υπήρχαν τα προβλεπόμενα έγγραφα που να αποδεικνύουν την προέλευση τους και δεν υπήρχε η προβλεπόμενη επισήμανση σε αυτά.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Αλεξανδρούπολης που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε η ανωτέρω λέμβος, καθώς και η εν λόγω ποσότητα οστράκων, η οποία πρόκειται να καταστραφεί.

Σχετικές εικόνες