Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή ναρκωτικών ουσιών και λαθραία καπνικά προϊόντα στο Ηράκλειο – Σύλληψη αλλοδαπών και του αλλοδαπού διακινητή τους στη Θεσσαλονίκη – Αλιευτικός έλεγχος στη Σάμη Κεφαλληνίας – Διακομιδές ασθενών

01
Share:    

Στη σύλληψη ενός 26χρονου ημεδαπού προέβησαν, πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.ΔΙ.Ν.) της Λιμενικής Αρχής Ηρακλείου, για παράβαση του Ν. 4139/13 “περί εξαρτησιογόνων ουσιών” και του Ν. 2960/2001 ''Εθνικός Τελωνειακός Κώδικας''.

Ειδικότερα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε στον ανωτέρω κατά την αποβίβαση από Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο στον οικείο λιμένα και μετά από ένδειξη αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., βρέθηκε να κατέχει εντός αποσκευής, επιμελώς κρυμμένες μέσα σε κάλτσα, τρεις (03) αυτοσχέδιες νάιλον συσκευασίες περιέχουσες ακατέργαστη ινδική κάνναβη, συνολικού μικτού βάρους 6,4 γραμμαρίων.

Επιπρόσθετα, εντός της αποσκευής βρέθηκαν ένας πλαστικός θρυμματιστής με υπολείμματα κάνναβης, μία πλαστική συσκευή καπνίσματος κάνναβης καθώς και είκοσι πέντε (25) συσκευασίες καπνού, των 50 γραμμαρίων έκαστη, στερούμενες στο σύνολό τους τελωνειακού ελέγχου και σήμανσης.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ως άνω ανευρεθέντα, ενώ το σύνολο των διαφυγόντων δασμών και φόρων των κατασχεθέντων καπνικών προϊόντων ανέρχεται στο ποσό των τριακοσίων πέντε ευρώ και ογδόντα έξι λεπτών (305,86€).

*****

Στη σύλληψη πέντε (05) αλλοδαπών, καθώς και του 53χρονου αλλοδαπού διακινητή τους, προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, τα στελέχη της Λιμενικής Αρχής Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, οι ανωτέρω αλλοδαποί, οι οποίοι στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων, εντοπίστηκαν να επιχειρούν να εξέλθουν από τον λιμένα Θεσσαλονίκης, ενώ αναγνώρισαν και υπέδειξαν τον ανωτέρω 53χρονο οδηγό Φ/Γ οχήματος με επικαθήμενο, ως το άτομο που τους μετέφερε στην ελληνική επικράτεια.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν το ανωτέρω Φ/Γ όχημα – επικαθήμενο, ένα κλειδί μετά τηλεχειρισμού, τρεις πινακίδες, ένα κινητό τηλέφωνο, δύο επιπλέον κάρτες sim, το χρηματικό ποσό των εκατόν πενήντα πέντε ευρώ (155,00€ ) και των εξακοσίων πέντε (605) τουρκικών λιρών.

*****

Στο πλαίσιο ελέγχου που πραγματοποίησαν τα στελέχη της Λιμενικής Αρχής Σάμης, απογευματινές ώρες χθες, εντοπίστηκε αλλοδαπός να διενεργεί αλιεία με τη χρήση μονόκλωνου διχτυού από μεσηνέζα (ΜΟΝΟΦΙΛΑΜΕΝΤ), μήκους πενήντα (50) μέτρων, εργαλείο το οποίο είναι παντελώς απαγορευμένο στην αλιεία.

Από το Β΄ Λιμενικό Τμήμα Σάμης του Λιμεναρχείου Κεφαλληνίας, κατασχέθηκε το ανωτέρω δίχτυ, προκειμένου να καταστραφεί, ενώ παράλληλα κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, πραγματοποιήθηκαν χθες οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-64χρονης, από τον λιμένα ν. Τήνου στον λιμένα ν. Σύρου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ. -ΕΛ.ΑΚΤ. και

-74χρονης, από τον λιμένα ν. Αίγινας στον λιμένα Πειραιά, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ. -ΕΛ.ΑΚΤ.

Σχετικές εικόνες