Σύλληψη ημεδαπού για κλοπή ιχθύων στη Λευκάδα – Σύλληψη ημεδαπών στον Πειραιά – Τραυματισμός ναυτικού στη Ζάκυνθο – Διακομιδές ασθενών

Share:    

Στη σύλληψη ενός 41χρονου ημεδαπού προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Λιμεναρχείου Λευκάδας.

Ειδικότερα, στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, στο πλαίσιο εποχούμενης περιπολίας, εντόπισαν ύποπτο σκάφος, με δύο επιβαίνοντες, να κινείται χωρίς φανούς ναυσιπλοΐας στη θαλάσσια περιοχή “ΒΕΛΑ” Αιτωλοακαρνανίας και να προσεγγίζει παρακείμενη παραλία πλησίον εγκαταστάσεων ιχθυοκαλλιέργειας.

Κατόπιν διακριτικής επιτήρησης, διαπιστώθηκε ότι οι ανωτέρω προέβησαν σε κλοπή ιχθύων από ιχθυοκλωβό της εν λόγω υδατοκαλλιέργειας. Στο σημείο προσέγγισε περιπολικό σκάφος ΛΣ-ΕΛΑΚΤ, στη θέα του οποίου τα δύο άτομα ετράπησαν σε φυγή με κατεύθυνση την επαρχιακή οδό Μύτικα – Αστακού προς δύσβατο σημείο. Ακολούθησε καταδίωξη, κατά την οποία ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη ο 41χρονος, ενώ εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν 234 μ. διχτυών, ιχθύες του είδους “ΛΑΥΡΑΚΙ” συνολικού βάρους πεντακοσίων κιλών (500 Kg) καθώς και μια πνευστή λέμβος.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή, που διενεργεί την προανάκριση αναζητείται 27χρονος ημεδαπός στο πλαίσιο του αυτοφώρου, ενώ οι κατασχεμένοι ιχθύες παραδόθηκαν στην ανωτέρω ιχθυοκαλλιέργεια.
*****

Στη σύλληψη δύο ημεδαπών, ηλικίας 26 και 29 ετών, προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας της Λιμενικής Αρχής Πειραιά για παράβαση των άρθρων 306 και 45 Π.Κ.

Ειδικότερα, οι ανωτέρω, την 13/01/22, ως ομάδα συνοδών Μ.Κ.Ο. που είχαν αναλάβει τη συνοδεία 12 ανηλίκων από δομή της Αττικής σε δομή της ν. Κρήτης, επιβιβάστηκαν με τους ανήλικους σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο στον λιμένα Πειραιά, τους διέφυγε όμως ένας εξ αυτών, ηλικίας 15 ετών, ο οποίος εθεάθη από την 26χρονη συνοδό να εξέρχεται του πλοίου και να τρέχει προς άγνωστη κατεύθυνση.

Κατόπιν ενημέρωσης κας Εισαγγελέως Πρωτοδικών Πειραιά διατάχθηκε η σύλληψη των συνοδών, ενώ προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά.
*****

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, το Λιμεναρχείο Ζακύνθου, για τον τραυματισμό ημεδαπού μέλους πληρώματος (ειδικότητας Β' Μηχανικού) του Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου ''ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ'' Ν.Π. 10280, το οποίο βρισκόταν ελλιμενισμένο στον λιμένα Ζακύνθου.

Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω ναυτικός τραυματίστηκε στο δεξί γόνατο μετά από πτώση του, κατά τη διάρκεια βάρδιας στο μηχανοστάσιο.

Συνοδεία έτερου μέλους πληρώματος του πλοίου, ο τραυματίας μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Ζακύνθου, από όπου εξήλθε μετά από την παροχή των πρώτων βοηθειών.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Ζακύνθου.
*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-66χρονης και 64χρονου, από το λιμένα ν. Φολέγανδρου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ -Τ/Ρ «ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΙΙΙ» Ν.Ν. 62 και

-90χρονου και 84χρονου, από τον λιμένα Μπατσίου ν. Άνδρου στον λιμένα ν. Σύρου με το Ε/Γ-Α/Ψ “ΝΗΣΟΣ ΤΗΝΟΣ” Ν.Τ. 25.