Σύλληψη ημεδαπού για λαθραία καπνικά προϊόντα στην Χαλκίδα - Σύλληψη αλλοδαπού στη Μυτιλήνη - Διακομιδή ασθενούς

ΚΑΠΝΙΚΑ ΧΑΛΚΙΔΑ.jpg
Share:    

Στη σύλληψη ενός 28χρονου ημεδαπού προέβησαν, μεσημβρινές ώρες χθες, στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χαλκίδας στην περιοχή “ΑΛΩΝΑΚΙ” Χαλκίδας για παράβαση του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα (Ν. 2960/2001).

Ειδικότερα, στελέχη ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ προέβησαν σε έλεγχο του ανωτέρω ημεδαπού ο οποίος μετέφερε εντός νάιλον σακούλας, καπνικά προϊόντα διαφόρων επωνυμιών. Συγκεκριμένα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ογδόντα (80) πακέτα τσιγάρων ήτοι χίλια εξακόσια τσιγάρα (1600), προϊόντα που στο σύνολο τους δεν έφεραν την ένσημη ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χαλκίδας που διενεργεί την προανάκριση, πρόκειται να παραδοθούν στο Τελωνείο Χαλκίδας τα ανωτέρω καπνικά προϊόντα προς υπολογισμό του ύψους των διαφυγόντων δασμών και φόρων, ενώ κατασχέθηκε και το Ι.Χ.Ε όχημα.
*****
Στη σύλληψη ενός 20χρονου αλλοδαπού προέβησαν, πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.ΔΙ.Ν.) της Λιμενικής Αρχής Μυτιλήνης, για κατοχή ταξιδιωτικών και λοιπών εγγράφων τρίτων προσώπων προς διάθεση σε τρίτους με σκοπό την μετακίνηση αυτών στο εσωτερικό της χώρας. Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε μετά τον κατάπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στο λιμένα Μυτιλήνης προερχόμενο από τους λιμένες Πειραιά και Χίου, εντοπίστηκε ένα ύποπτο πακέτο, το οποίο τέθηκε υπό διακριτική επιτήρηση.

Στη συνέχεια, μετά την παραλαβή του πακέτου από τον ανωτέρω αλλοδαπό, πραγματοποιήθηκε έλεγχος σε αυτό και διαπιστώθηκε ότι περιείχε επιμελώς κρυμμένα ταξιδιωτικά και λοιπά έγγραφα, όλα τρίτων προσώπων, με σκοπό την διάθεση τους σε τρίτους.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν όλα τα ανωτέρω, καθώς και ένα κινητό τηλέφωνο.
*****
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη, πρωινές ώρες σήμερα, από τον λιμένα Αγνώντα ν. Σκοπέλου στον λιμένα Πειραιά , με Ε/Ρ-Α/Ψ “ΜΑΡΙΑΝΗ” Τ.Σ. 119 Α΄, 78χρονος, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Σχετικές εικόνες