Σύλληψη ημεδαπού για λαθραία καπνικά προϊόντα στο Ηράκλειο της Κρήτης - Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη του αλλοδαπού διακινητή τους στη Μυτιλήνη – Διακομιδή ασθενούς

iraklio
Share:    

Τις πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας/ Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.ΔΙ.Ν.) του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου προέβησαν στη σύλληψη 66χρονου ημεδαπού για παράβαση του Ν. 2960/01 (Εθνικός Τελωνειακός Κώδικας).

Ειδικότερα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, τα προαναφερθέντα στελέχη διενήργησαν έλεγχο σε κατάστημα στο Ηράκλειο, ιδιοκτησίας 37χρονου ημεδαπού, στο οποίο εργαζόταν ο 66χρονος. Στο κατάστημα εντοπίστηκαν επιμελώς κρυμμένα στη βάση του ψυγείου των εμπορευμάτων 104 πακέτα τσιγάρων, διαφόρων επωνυμιών και 65 συσκευασίες καπνού στερούμενες τελωνειακού ελέγχου και σήμανσης. Τα λαθραία καπνικά προϊόντα πρόκειται να παραδοθούν στο Τελωνείο, σύμφωνα με ενημέρωση του οποίου το ύψος των διαφυγόντων φόρων και δασμών ανέρχεται στο ποσό των χιλίων διακοσίων τριάντα εννέα ευρώ και 70 λεπτών (1.239,7€).

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου που διενεργεί την προανάκριση, αναζητείται στο πλαίσιο του αυτοφώρου ο 37χρονος ιδιοκτήτης του καταστήματος.

*****

Τις πρωινές ώρες σήμερα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε ένα ταχύπλοο σκάφος να κινείται με μεγάλη ταχύτητα. Ο χειριστής του ταχυπλόου δεν συμμορφώθηκε με τα ηχητικά σήματα του περιπολικού σκάφους και εκτέλεσε επικίνδυνους ελιγμούς στην προσπάθειά του να διαφύγει. Ακολούθησε καταδίωξη, με αποτέλεσμα την ακινητοποίηση του ταχυπλόου και την σύλληψη του διακινητή.

Προηγουμένως είχε αποβιβάσει τέσσερα (04) άτομα στην περιοχή Βαρειά Λέσβου. Οι ανωτέρω εντοπίστηκαν αργότερα επί της επαρχιακής οδού Μυτιλήνης – Αεροδρομίου από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας της Λιμενικής Αρχής με τη συνδρομή προσωπικού της ΕΛ.ΑΣ. και πρόκειται να παραδοθούν στο ΚΥΤ Καρά Τεπέ “ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙ”. Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης που διενεργεί την προανάκριση κατασχέθηκε το ταχύπλοο.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διακομίσθηκε, από το λιμάνι της Σκοπέλου προς το λιμάνι του Βόλου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., 66χρονου, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Σχετικές εικόνες