Σύλληψη ημεδαπού για μεταφορά δολωμάτων υπολειπομένων διαστάσεων στο Πόρτο Λάγος - Σύλληψη αλλοδαπού στην Πάτρα - Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στο Ηράκλειο - Εισροή υδάτων σε Ε/Γ-Τ/Ρ πλοίο στη Σαλαμίνα - Εντοπισμός νεκρών θαλάσσιων χελωνών

Share:    

Διακόσια δώδεκα κιλά και τριακόσια ενενήντα γραμμάρια (212,390kg) δολωμάτων του είδους ολοθούριο (holothuria spp), υπολειπομένων διαστάσεων, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν από στελέχη του Λιμεναρχείου Πόρτο Λάγους, ενώ συνελήφθη ένας 32χρονος ημεδαπός.

Ειδικότερα, βραδινές ώρες χθες, ύστερα από έλεγχο που διενεργήθηκε από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής με τη συνδρομή προσωπικού Ο.Π.Κ.Ε. Ροδόπης/Αστυνομικού Τμήματος Κομοτηνής, στη χερσαία ζώνη λιμένα Λάγους, ο ανωτέρω εντοπίστηκε ως οδηγός να έχει φορτώσει και να μεταφέρει με Ε.Ι.Χ. όχημα, δεκατρείς (13) κουβάδες, περιέχοντες τρεις χιλιάδες τριακόσια ενενήντα οκτώ (3.398) δολώματα του είδους ολοθούριο. Τα εν λόγω δολώματα ήταν υπολειπομένων διαστάσεων, ήτοι μικρότερα των 180 γραμμαρίων του επιτρεπόμενου ελάχιστου νωπού βάρους έκαστο.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε επίσης και το Ε.Ι.Χ. όχημα.

*****

Συνελήφθη, απογευματινές ώρες χθες, 20χρονος αλλοδαπός, στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πατρών.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από στελέχη του γραφείου ασφάλειας της Λιμενικής Αρχής Πατρών πριν τον απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου με προορισμό το εξωτερικό, ο 20χρονος κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικό έγγραφο, έτερου προσώπου, με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το εν λόγω έγγραφο.

*****

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, στη λεωφόρο Νεάρχου Ηρακλείου, όταν Ε.Ι.Χ. με οδηγό έναν 59χρονο ημεδαπό συγκρούστηκε με δίκυκλο όχημα με οδηγό μια 47χρονη ημεδαπή.

Αποτέλεσμα του τροχαίου ατυχήματος ήταν ο τραυματισμός της 47χρονης, η οποία μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου για ιατρικό έλεγχο.

Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Ηρακλείου.

*****

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, το Γ' Λιμενικό Τμήμα Σαλαμίνας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά για εισροή υδάτων στο Ε/Γ-Τ/Ρ “ΑΛΚΥΩΝ” Ν.Π. 3505, το οποίο ελλιμενίζεται στον λιμένα "ΒΟΥΡΚΑΡΙΟΥ" Σαλαμίνας.

Στο σημείο έσπευσε όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. με στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής καθώς και όχημα με στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σαλαμίνας, όπου τοποθέτησαν αντλία προκειμένου να συνδράμουν στην απάντληση, ενώ με την χρήση των αντλιών του πλοίου επανήλθε στην αρχική του κατάσταση. Από το συμβάν και την απάντληση των υδάτων δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

*****

Δυο θαλάσσιες χελώνες του είδους καρέττα καρέττα εντοπίστηκαν νεκρές, πρωινές ώρες σήμερα, στις περιοχές "ΑΓΙΑΤΣΑ" και "ΤΖΟΥΜΑΛΑ" Αγίου Νικολάου.

Από το Λιμεναρχείο Νεάπολης Βοιών, ενημερώθηκε σχετικά η αρμόδια Υπηρεσία για την υγειονομική τους ταφή.