Σύλληψη ημεδαπού για ναρκωτικά στη Μυτιλήνη - Απαγόρευση απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στον Πειραιά - Απαγόρευση απόπλου Ο/Γ-Δ/Ξ πλοίου στη Σύρο - Αλιευτικός έλεγχος στη Σαλαμίνα - Εντοπισμός νεκρής θαλάσσιας χελώνας

.01
Share:    

Στη σύλληψη ενός 42χρονου ημεδαπού, προέβησαν, πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών της Λιμενικής Αρχής Μυτιλήνης (Π.Ο.ΔΙ.Ν./Κ.Λ. Μυτιλήνης), για παράβαση του νόμου 4139/13 ''περί εξαρτησιογόνων ουσιών''.

Ειδικότερα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, ο ανωτέρω συνελήφθη στην περιοχή ''ΝΤΙΠΙ'' ν. Λέσβου, κατά την είσοδο του σε αγροτεμάχιο ιδιοκτησίας του, διότι σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε, βρέθηκε να κατέχει μια πλαστική συσκευασία που περιείχε φυτικά αποσπάσματα κάνναβης, βάρους ενός γραμμαρίου και ογδόντα επτά δεκάτων του γραμμαρίου (1,87γρ.). Στη συνέχεια, σε έλεγχο που διενεργήθηκε επί του αγροτεμαχίου, βρέθηκαν δύο (02) δενδρύλλια κάνναβης ύψους 100cm έκαστο.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης.

Διαθέσιμο φωτογραφικό υλικό έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα www.hcg.gr

*****

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Αργοσαρωνικού από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ''ΑΧΑΙΟΣ'' Ν.Π. 11228, ότι κατά τη διάρκεια της φόρτωσης για εκτέλεση προγραμματισμένου δρομολογίου από τον λιμένα Πειραιά στους λιμένες ν. Αίγινας και ν. Αγκιστρίου με 97 επιβάτες, 13 Ε.Ι.Χ., 02 Φ/Γ και 08 Δ/Κ, ότι παρουσίασε βλάβη στον κλιματισμό.

Από το ανωτέρω πλοίο που ελλιμενιζόταν στον λιμένα Πειραιά, αποβιβάστηκαν - εκφορτώθηκαν με ασφάλεια οι επιβάτες και τα οχήματα στον προβλήτα του λιμένα και στη συνέχεια επιβιβάστηκαν – φορτώθηκαν σε έτερο Ε/Γ - Ο/Γ πλοίο, προκειμένου προωθηθούν στους λιμένες προορισμού τους.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή, αρχικά απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''ΑΧΑΙΟΣ'' και κατόπιν προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον νηογνώμονα που παρακολουθεί το πλοίο, επετράπη η συνέχιση των πλόων του.

*****

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Σύρου από τον ναυτικό πράκτορα του Ο/Γ-Δ/Ξ ''ΕΚΟ 1'' Ν.Π. 11740, το οποίο βρίσκεται προσδεδεμένο σε εμπορικό λιμένα ν. Σύρου, ότι παρουσίασε βλάβη στην κύρια μηχανή.

Από το Λιμεναρχείο Σύρου απαγορεύτηκε ο απόπλους του εν λόγω πλοίου μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης και αξιοπλοΐας από τον νηογνώμονα που παρακολουθεί.

*****

Σε έλεγχο που διενεργήθηκε, σήμερα, από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Σαλαμίνας εντοπίστηκε μία 41χρονη να έχει αλιεύσει με ελεύθερη κατάδυση δολώματα του είδους ''ολοθούριο''.

Συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν επτά (07) κιλά και τριάντα (30) ζωντανά άτομα του εν λόγω δολώματος, το οποίο είναι απαγορευμένο παντελώς στην ερασιτεχνική αλιεία.

Από το Γ΄ Λιμενικό Τμήμα Σαλαμίνας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά κινήθηκε η διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων, ενώ τα ανωτέρω αλιεύματα επαναποντίστηκαν στη θάλασσα.

*****

Μία θαλάσσια χελώνα του είδους καρέτα-καρέτα εντοπίστηκε νεκρή, απογευματινές ώρες σήμερα, στην παραλία ''ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟΥ'' του Δήμου Ανατολικής Μάνης.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή ενημερώθηκε σχετικά η αρμόδια Υπηρεσία για την υγειονομική της ταφή.

Σχετικές εικόνες