Σύλληψη ημεδαπού για ναρκωτικά στη Μυτιλήνη - Σύλληψη αλλοδαπού για ναρκωτικά στον Πειραιά - Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό και εγκατάλειψη στη Λευκάδα - Αδυναμία προσέγγισης Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στον Πόρο Κεφαλληνίας

Myt_epx..
Share:    

Στη σύλληψη ενός 59χρονου ημεδαπού προέβησαν, πρωινές ώρες χθες, στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.ΔΙ.Ν.) της Λιμενικής Αρχής Μυτιλήνης, για παράβαση του νόμου 4139/13 περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Συγκεκριμένα, κατά τον κατάπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στο λιμένα Μυτιλήνης προερχόμενο από τους λιμένες Πειραιά και Χίου, σε έλεγχο που διενεργήθηκε κατά την διάρκεια εκφόρτωσης Φ/Γ οχημάτων, εντοπίστηκε, μετά από ένδειξη του σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών ''ΚΥΜ'', ύποπτο δέμα, το οποίο τέθηκε σε διακριτική επιτήρηση.

Στη συνέχεια, ο 59χρονος συνελήφθη όταν προσήλθε και παρέλαβε το εν λόγω δέμα, το οποίο διαπιστώθηκε ότι περιείχε μία πλαστική συσκευασία με φυτικά αποσπάσματα κάνναβης καθαρού βάρους 505,60 γρ.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε η ανωτέρω ποσότητα ναρκωτικής ουσίας.

*****

Στη σύλληψη ενός 25χρονου αλλοδαπού προέβησαν, απογευματινές ώρες χθες, στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών Ουσιών (Π.Ο.ΔΙ.Ν.) του Τμήματος Ασφάλειας και Ανάκρισης του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, για παράβαση του Ν.4139/13 ''περί εξαρτησιογόνων ουσιών''.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο επισταμένων ελέγχων στον λιμένα Πειραιά, σε έλεγχο που διενεργήθηκε εντός Ε/Γ -Ο/Γ πλοίου πριν τον απόπλου του, εντοπίστηκε στην κατοχή του ανωτέρω, εντός πακέτου τσιγάρων, ένα αυτοσχέδιο τσιγάρο που περιείχε ακατέργαστη κάνναβη. Ακολούθησε σωματική έρευνα στον εν λόγω αλλοδαπό, κατά την οποία εντοπίστηκαν εντός του εσωρούχου του δύο (02) πλαστικές συσκευασίες που περιείχαν κατεργασμένη κάνναβη μεικτού βάρους 25,14 γρ. και 3,53 γρ. καθώς και μία πλαστική συσκευασία που περιείχε ακατέργαστη κάνναβη μεικτού βάρους 18,00 γρ.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν οι ανωτέρω ναρκωτικές ουσίες.

*****

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, το Λιμεναρχείο Λευκάδας, για περιστατικό τροχαίου ατυχήματος με εγκατάλειψη, επί της οδού Δ. Γολέμη.

Συγκεκριμένα, Ε.Ι.Χ. όχημα με οδηγό αγνώστων στοιχείων, προσέκρουσε σε σταθμευμένο Ε.Ι.Χ. όχημα με επιβαίνοντες 43χρονο οδηγό και 53χρονο συνοδηγό και το παρέσυρε, με αποτέλεσμα την πρόσκρουσή του σε έτερο Ε.Ι.Χ. όχημα, με 51χρονη οδηγό, ενώ στη συνέχεια, ο οδηγός του Ε.Ι.Χ. οχήματος που προκάλεσε τις ανωτέρω προσκρούσεις, ετράπη σε φυγή.

Αποτέλεσμα του ανωτέρω συμβάντος ήταν ο τραυματισμός του 53χρονου συνοδηγού, ο οποίος διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκάδος για την παροχή των πρώτων βοηθειών.

Προανἀκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

*****

Ενημερώθηκε το Α' Λιμενικό Τμήμα Πόρου Κεφαλληνίας, βραδινές ώρες χθες, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ''ΦΙΟΡ ΝΤΙ ΛΕΒΑΝΤΕ'' Ν.Π.12207, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από τον λιμένα Κυλλήνης, ότι κρίνεται επισφαλής η προσέγγισή του στον λιμένα Πόρου ν. Κεφαλληνίας, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή.

Το εν λόγω πλοίο, στο οποίο επέβαιναν 75 επιβάτες, 21 Ι.Χ.Ε. οχήματα, 01 λεωφορεία και 09 Φ/Γ, κατέπλευσε με ασφάλεια στον λιμένα Κυλλήνης.

Σχετικές εικόνες