Σύλληψη ημεδαπού για ναρκωτικά στη Ραφήνα-Εντοπισμός 19 αλλοδαπών στην Πάτμο-Παροχή συνδρομής σε επιβαίνοντες κανό καγιάκ στη Λίμνη Εύβοιας-Παροχή συνδρομής σε χειριστές sup στη Νέα Μηχανιώνα-Ανεύρεση ανθρώπινου κρανίου στη Θάσο-Διακομιδή ασθενούς

ΡΑΦΗΝΑ
Share:    

Τις πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.Δ.Ι.Ν.) της Λιμενικής Αρχής της Ραφήνας προέβησαν στη σύλληψη ενός 28χρονου για παράβαση του Ν. 4139/2013 ¨Περί εξαρτησιογόνων ουσιών¨.

Ειδικότερα, κατόπιν ελέγχου που διενεργήθηκε στον 28χρονο εντός της Χερσαίας Ζώνης Λιμένα της Ραφήνας, με τη συνδρομή του αστυνομικού σκύλου ¨ΡΑΝΤΟ¨, βρέθηκε να κατέχει εντός της χειραποσκευής του δύο (02) ανισοβαρή φιξάκια που περιείχαν πιθανόν κοκαΐνη, μικτού συνολικού βάρους 7,9γρ. Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε νόμιμη έρευνα στην οικία του 28χρονου, όπου εντοπίστηκαν μια (01) νάιλον συσκευασία που περιείχε φυτικά αποσπάσματα ακατέργαστης κάνναβης μικτού συνολικού βάρους 2,1γρ., καθώς και ένα (01) φιξάκι που περιείχε πιθανόν κοκαΐνη μικτού συνολικού βάρους 0,3γρ.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ραφήνας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν οι ανευρεθείσες ναρκωτικές ουσίες και μια (01) συσκευή κινητής τηλεφωνίας.

Διαθέσιμο φωτογραφικό υλικό έχει αναρτηθεί στο www.hcg.gr.

*****

Τις πρωινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Πάτμου από ιδιώτη, για την ύπαρξη ικανού αριθμού αλλοδαπών στους Αρκιούς. Αμέσως, στην περιοχή μετέβη ένα (01) περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., όπου εντόπισε και περισυνέλεξε δεκαεννέα (19) αλλοδαπούς (14 άνδρες, 3 γυναίκες και 02 ανήλικοι) και τους μετέφερε στην Πάτμο. Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Πάτμου.

*****

Τις απογευματινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Λίμνης Εύβοιας, ότι τρεις (03) επιβαίνοντες κανό καγιάκ βρίσκονται σε δυσχερή θέση, στη θαλάσσια περιοχή ¨ΓΑΛΑΤΑΚΗ¨ Αμέσως, στο σημείο μετέβη ένα (01) περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., όπου εντόπισε και περισυνέλεξε τους τρείς (03) αλλοδαπούς (υπήκοοι Μεγάλης Βρετανίας) και τους μετέφερε με ασφάλεια στο λιμάνι της Λίμνης.

*****

Τις μεσημβρινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Νέας Μηχανιώνας, ότι μια γυναίκα και ένα παιδί βρίσκονται σε δυσχερή θέση επάνω σε ιστιοσανίδα, στη θαλάσσια περιοχή του ποταμού της Επανομής. Αμέσως, στο σημείο μετέβησαν ένα (01) περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., δύο (02) ναυαγοσώστες με το σωστικό σκάφος ¨ΜΑΡΙΑ ΙΙ¨ Σ.Θ. 1544 Α΄ καθώς και ένα (01) περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. από ξηράς. Το σωστικό σκάφος εντόπισε και περισυνέλεξε τρία (03) άτομα (υπήκοοι Γερμανίας) που βρίσκονταν επάνω σε σανίδα sup και τους μετέφερε στην παραλιακή περιοχή του ποταμού της Επανομής, καλά στην υγεία τους.

*****

Τις μεσημβρινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Θάσου για τον εντοπισμό ενός ανθρώπινου κρανίου εντός της θάλασσας, στη θαλάσσια περιοχή Ραχωνίου της Θάσου. Στο σημείο μετέβησαν στελέχη της Λιμενικής Αρχής, όπου με τη συνδρομή ενός ιδιώτη δύτη εντόπισαν και περισυνέλεξαν το ανθρώπινο κρανίο, το οποίο θα αποσταλεί σε εργαστήριο για τη διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής. Προανάκριση διενεργείται από το Α΄ Λιμενικό τμήμα Θάσου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καβάλας.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής διακομίστηκε, από το λιμάνι της Σαμοθράκης στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., 76χρονη, η οποία έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Σχετικές εικόνες