Σύλληψη ημεδαπού για ναρκωτικά στη Σαμοθράκη - Ένοπλη ληστεία εντός λιμένα Κεραμωτής - Θαλάσσια ρύπανση στο Κερατσίνι

ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ
Share:    

Στη σύλληψη ενός 35χρονου ημεδαπού προέβησαν, την 07-06-2022, στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας του Α΄ Λιμενικού Τμήματος Σαμοθράκης του Κεντρικού Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης, για παράβαση του Ν. 4139/2013 (περί εξαρτησιογόνων ουσιών).

Ειδικότερα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών και διακριτικής επιτήρησης, ο εν λόγω ημεδαπός ακινητοποιήθηκε από τα ανωτέρω στελέχη στην περιοχή “ΓΡΙΑΣ ΒΑΘΡΑΣ” ν. Σαμοθράκης. Εν συνέχεια, διενεργήθηκε αστυνομικός έλεγχος, κατά τον οποίο εντοπίστηκε στην κατοχή του μία (01) νάιλον συσκευασία περιέχουσα αποσπάσματα ακατέργαστης κάνναβης μεικτού βάρους 2,1 γραμμαρίων.

Ακολούθησε νομότυπη έρευνα στο Ε.Ι.Χ. όχημα του προαναφερόμενου ημεδαπού, όπου ανευρέθησαν δύο (02) γυάλινα δοχεία, τα οποία περιείχαν ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού μεικτού βάρους επτακοσίων εξήντα γραμμαρίων (760 γρ.) και το χρηματικό ποσό των οκτακοσίων πενήντα (850) ευρώ.

Από τη Λιμενική Αρχή Σαμοθράκης που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν όλες οι ανευρεθείσες ναρκωτικές ουσίες, το όχημα, καθώς και το προλεχθέν χρηματικό ποσό.

*****

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Κεραμωτής, βραδινές ώρες την 06-06-2022, για περιστατικό ένοπλης ληστείας σε εκδοτήριο εισιτηρίων, το οποίο βρίσκεται εντός του λιμένα Κεραμωτής Καβάλας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δήλωση εμπλεκόμενου ατόμου στο περιστατικό, άγνωστος άνδρας με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, εισήλθε εντός του εκδοτηρίου και με την απειλή όπλου προέβη στην αφαίρεση από εργαζόμενη της επιχείρησης, χρηματικού ποσού, το οποίο εκτιμάται σε τρεις χιλιάδες πεντακόσια (3.500) ευρώ. Στη συνέχεια, ο ανωτέρω δράστης διέφυγε προς άγνωστη κατεύθυνση, ενώ η εν λόγω εργαζόμενη είναι καλά στην υγεία της.

Προανάκριση διενεργείται από το Β΄ Λιμενικό Τμήμα Κεραμωτής του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καβάλας, ενώ ο δράστης αναζητείται.

*****

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Κερατσινίου, πρωινές ώρες χθες, για ρύπανση στη θαλάσσια περιοχή εσωτερικά του νέου μώλου Δραπετσώνας του λιμένα Κερατσινίου.

Άμεσα, στην περιοχή έσπευσαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, όπου διαπίστωσαν θαλάσσια ρύπανση αποτελούμενη από διάσπαρτα πετρελαιοειδή - έλαια, συνολικής έκτασης τριακοσίων τετραγωνικών μέτρων (300τ.μ.) περίπου, πλησίον του κρηπιδώματος. Στη συνέχεια, ελήφθησαν δείγματα από την εν λόγω θαλάσσια περιοχή, καθώς και από παρακείμενα πλοία, τα οποία πρόκειται να αποσταλούν στο Γενικό Χημείο Ελευσίνας, για συγκριτική εξέταση και τυχόν ταυτοποίηση, ενώ τις εργασίες απορρύπανσης ανέλαβε ιδιωτική αντιρρυπαντική εταιρεία.

Κατά τη διάρκεια εργασιών απορρύπανσης από την προαναφερθείσα εταιρεία στην εν λόγω περιοχή και υπό την παρουσία στελεχών Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ., διαπιστώθηκε εκ νέου θαλάσσια ρύπανση, συνολικής έκτασης τεσσάρων τετραγωνικών μέτρων (04τ.μ.) περίπου, αποτελούμενη από τις ίδιες ουσίες, προερχόμενη από το πρυμναίο τμήμα Ε/Γ – Ο/Γ πλοίου ελληνικής σημαίας. Στη συνέχεια τοποθετήθηκε, με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας, πλωτό αντιρρυπαντικό φράγμα γύρω από το πλοίο και ξεκίνησε η διαδικασία απορρύπανσης.

Από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Κερατσινίου συνελήφθησαν δύο ημεδαποί ηλικίας 27 και 33 ετών, εκ του πληρώματος του ανωτέρω πλοίου, για παράβαση των άρθρων 1,2,3,11 και 13 του Ν.743/77, όπως κωδικοποιήθηκε και μεταγλωττίστηκε με το Π.Δ. 55/98.

Προανάκριση διενεργείται από το Β΄ Λιμενικό Τμήμα Κερατσινίου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά.

Σχετικές εικόνες