Σύλληψη ημεδαπού για ναρκωτικά στη Χίο - Ακυβερνησία Ε/Γ-Α/Ψ σκάφους στη Νεάπολη Βοιών – Διακομιδή ασθενούς

ΝαρκωτικάΧίος03.06.2023
Share:    

Στη σύλληψη ενός 46χρονου ημεδαπού προέβησαν πρώτες πρωινές ώρες σήμερα στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.ΔΙ.Ν.) και του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χίου, για παράβαση του Ν.4139/13 ''περί εξαρτησιογόνων ουσιών''.

Συγκεκριμένα σε έλεγχους που πραγματοποιήθηκαν από τα παραπάνω στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στον λιμένα Χίου, κατά τον κατάπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου προερχόμενου από τον λιμένα Πειραιά, εντοπίστηκαν εντός της χειραποσκευής του ανωτέρω 46χρονου, μία πλαστική συσκευασία περιέχουσα ηρωίνη, συνολικού μικτού βάρους εννέα γραμμαρίων και δύο δεκάτων του γραμμαρίου (9,2gr), καθώς και συνολικά δεκαοκτώ (18) ναρκωτικά δισκία, άνευ ιατρικής συνταγής.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν οι ανωτέρω ναρκωτικές ουσίες.
*****
Ενημερώθηκε βραδινές ώρες χθες η Λιμενική Αρχή Νεάπολης Βοιών, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, για ακυβερνησία λόγω μηχανικής βλάβης, του Ε/Γ-Α/Ψ ''SCARABEO'' σημαίας Cook Islands, με τρεις επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή 7,5 ν.μ. ανατολικά του Ακρωτηρίου Καβομαλιά.

Άμεσα από την οικεία Λιμενική Αρχή ενεργοποιήθηκε το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης και για την περιοχή έσπευσε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και το Φ/Γ-Λάντζα ''ΨΑΡΟΜΜΑΤΗΣ Μ''Ν.Ν. 07 .

Το ''SCARABEO'' εντοπίστηκε από το περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και στη συνέχεια ρυμουλκήθηκε από το ''ΨΑΡΟΜΜΑΤΗΣ Μ'', όπου με τη συνοδεία του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., κατέπλευσε με ασφάλεια στον λιμένα της Νεάπολης Βοιών. Από το Λιμεναρχείο Νεάπολης Βοιών, απαγορεύτηκε ο απόπλους του Ε/Γ-Α/Ψ, μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από αρμόδια αρχή κράτους σημαίας.
*****
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη, από τον λιμένα ν. Μυκόνου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ V” Ν.N. 67, 87χρονη, η οποία έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Σχετικές εικόνες