Σύλληψη ημεδαπού για ναρκωτικά στη Χίο - Παροχή συνδρομής σε άτομα σε δυσχερή θέση στη Ζάκυνθο - Πτώση οχήματος χωρίς επιβαίνοντες στο Λαύριο

01
Share:    

Στη σύλληψη ενός 20χρονου ημεδαπού προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών της Λιμενικής Αρχής Χίου και στελέχη του Λιμενικού Σταθμού Μεστών, για παράβαση του ν. 4139/2013 ''περί εξαρτησιογόνων ουσιών''.

Συγκεκριμένα, μετά τον κατάπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στο λιμένα Μεστών προερχόμενο από το λιμένα Πειραιά, διενεργήθηκε έλεγχος στον ανωτέρω και βρέθηκαν εντός της αποσκευής του, και συγκεκριμένα εντός κάλτσας, τα κάτωθι:

-μια (01) πλαστική συσκευασία που περιείχε επεξεργασμένη κάνναβη (σοκολάτα), συνολικού μεικτού βάρους 28,7γρ.,

-μια (01) πλαστική συσκευασία που περιείχε κοκκαϊνη, συνολικού μεικτού βάρους 4,8γρ. και

-μια (01) πλαστική συσκευασία που περιείχε τρία (03) τεμάχια ναρκωτικής ουσίας LSD.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν οι ανωτέρω ποσότητες ναρκωτικών ουσιών.

Διαθέσιμο φωτογραφικό υλικό έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα www.hcg.gr

*****

Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Ζακύνθου για την ύπαρξη δύο αλλοδαπών, ηλικίας 25 και 20 ετών που βρίσκονται σε δυσχερή θέση στην περιοχή ''ΣΕΛΛΗΝΑ'' βορειοδυτικά ν. Ζακύνθου.

Άμεσα στο σημείο μετέβη το ερασιτεχνικό σκάφος ''ΠΑΥΛΙΝΑ'' Τ.Ζ. 531, όπου εντόπισε, περισυνέλεξε τους ανωτέρω και τους μετέφερε με ασφάλεια στο λιμένα Αγίου Νικολάου, καλά στην υγεία τους και κατά δήλωσή τους δεν αιτούν παροχή ιατρικής περίθαλψης.

*****

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Λαυρίου για την πτώση Ι.Χ.Ε. οχήματος στη θάλασσα, στον επιβατηγό λιμένα Λαυρίου.

Άμεσα στο σημείο μετέβησαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής όπου εντόπισαν το εν λόγω όχημα στη θάλασσα, χωρίς επιβαίνοντες.

Από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση ή τραυματισμός ατόμων, ενώ με μέριμνα της οδηγού ανελκύθηκε το ανωτέρω όχημα από γερανοφόρο όχημα.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Λαυρίου.

Σχετικές εικόνες