Σύλληψη ημεδαπού για ναρκωτικά στη Ζάκυνθο – Τραυματισμός ναυτικού στην Πάτρα – Διακομιδή ασθενούς

ΖΑΚΥΝΘΟΣ_1
Share:    

Στη σύλληψη ενός 38χρονου ημεδαπού προέβησαν, μεσημβρινές ώρες χθες, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Ζακύνθου, με τη συνδρομή υπαλλήλων του τελωνείου και αστυνομικού σκύλου του Τ.Α. Ζακύνθου, για παράβαση του Ν. 4139/13 «περί εξαρτησιογόνων ουσιών» καθώς και του Ν. 2168/1993 «περί ρύθμιση θεμάτων που αφορούν όπλα».

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από τα ανωτέρω στελέχη στον λιμένα Ζακύνθου μετά τον κατάπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου, εντοπίστηκε ο 38χρονος οδηγός Ι.Χ.Ε. οχήματος να πετάει διάφανο σακουλάκι με ύποπτη ουσία πιθανώς ηρωίνη σε βραχάκια, η οποία ήταν συνολικού βάρους 45,4 γρ.

Στη συνέχεια, διενεργήθηκε νομότυπη έρευνα σε οικία του 38χρονου, όπου εντοπίστηκε μια κυνηγετική καραμπίνα με τέσσερα (04) φυσίγγια.

Από το Λιμεναρχείο Ζακύνθου που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω ανευρεθέντα, το Ι.Χ.Ε όχημα και μια συσκευή κινητού τηλεφώνου.

Διαθέσιμο φωτογραφικό υλικό έχει αναρτηθεί στο www.hcg.gr.

*****

Ενημερώθηκε πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Πάτρας, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ «ASTERION II» σημαίας Κύπρου, για τον τραυματισμό μέλους πληρώματος, με ειδικότητα Γ' μηχανικός.

Ο τραυματίας διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Ο ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ», όπου παραμένει νοσηλευόμενος.

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.


*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, από τον λιμένα ν. Αίγινας προς τον λιμένα Πειραιά, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., 27χρονη, η οποία έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Σχετικές εικόνες