Σύλληψη ημεδαπού για ναρκωτικά στην Αλεξανδρούπολη - Σύλληψη αλλοδαπού για λαθραία καπνικά προϊόντα στη Χίο - Τραυματισμός εργαζόμενου σε ιχθυοκαλλιέργεια στην Αστυπάλαια - Διακομιδές ασθενών

ΥΝΑΝΠ (3)
Share:    

Στη σύλληψη ενός 49χρονου ημεδαπού προέβησαν στελέχη της Λιμενικής Αρχής Αλεξανδρούπολης μεσημβρινές ώρες την 23-3-2022, στον επιβατηγό λιμένα Αλεξανδρούπολης, για παράβαση του νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια ελέγχων που πραγματοποίησαν στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών Ουσιών της οικείας Λιμενικής Αρχής, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών Κ-9 ''ΔΙΑΣ'', εντοπίστηκε ο προαναφερόμενος ημεδαπός να έχει στην κατοχή του μία νάιλον συσκευασία η οποία περιείχε ακατέργαστη κάνναβη συνολικού μεικτού βάρους διακοσίων δεκαέξι γραμμαρίων και έξι δεκάτων του γραμμαρίου (216,6gr).

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Αλεξανδρούπολης που διενεργεί την προανάκριση προέβη στην κατάσχεση των ναρκωτικών ουσιών οι οποίες θα αποσταλούν στην Χημική Υπηρεσία Αλεξανδρούπολης προς περαιτέρω ανάλυση.

*****

Στη σύλληψη ενός 27χρονου αλλοδαπού προέβησαν, πρωινές ώρες χθες, στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.ΔΙ.Ν.) σε συνεργασία με στελέχη του γραφείου ασφαλείας της Λιμενικής Αρχής Χίου για παράβαση του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα (Ν. 2960/2001).

Ειδικότερα, στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβησαν σε έλεγχο του ανωτέρω αλλοδαπού, ο οποίος μετέφερε εντός χειραποσκευής καπνικά προϊόντα. Συγκεκριμένα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πεντακόσια γραμμάρια (500) χύδην αρωματικού καπνού για ναργιλέ και δεκατρία (13) πακέτα τσιγάρων, προϊόντα που στο σύνολο τους δεν έφεραν την ένσημη ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης καθώς και μια πλαστική συσκευασία περιέχουσα πιθανόν κρυσταλλική μεθαμφεταμίνη συνολικού μεικτού βάρους τριών (3,00γρ) γραμμαρίων.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου.

*****

Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες χθες η Λιμενική Αρχή Αστυπάλαιας, για τραυματισμό 39χρονου εργαζόμενου σε ιχθυοκαλλιέργειες στην περιοχή Κατάφι ν. Αστυπάλαιας.

Συγκεκριμένα ο άνδρας κατά την αποβίβασή του από το βοηθητικό σκάφος ιχθυοκαλλιέργειας στην προβλήτα, έπεσε στο νερό με αποτέλεσμα να εγκλωβιστεί μεταξύ του σκάφους και της προβλήτας με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του στον θώρακα και στα άνω άκρα.

Ο άνδρας μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Πολυδύναμο Ιατρείο Αστυπάλαιας και στην συνέχεια με ελικόπτερο του ΕΚΑΒ, στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου.

Από την Λιμενική Αρχή Αστυπάλαιας που διενεργεί προανάκριση, συνελήφθη ο Κυβερνήτης του σκάφους για παράβαση του άρθρου 235 του νδ 187/1973 (παρ.ζ και ιε').

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-24χρονης, από τον λιμένα ν. Κέρκυρας στον λιμένα Ηγουμενίτσας, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

-45χρονης, από τον λιμένα ν. Σκοπέλου στον λιμένα Βόλου, με το Ε/Π -Τ/Ρ «ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ» Ν. Π. 10001.

Σχετικές εικόνες