Σύλληψη ημεδαπού για ναρκωτικά στην Καβάλα - Τραυματισμός μέλους πληρώματος σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο στον Πειραιά

ΚΑΒΑΛΑ ΚΑΤ΄ΟΙΚΟΝ 12.03.2024
Share:    

Στη σύλληψη ενός 62χρονου ημεδαπού προέβησαν, τις απογευματινές ώρες χθες, στελέχη του Γραφείου Δίωξης Ναρκωτικών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καβάλας, για παράβαση του ν. 4139/2013 “ περί εξαρτησιογόνων ουσιών”.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε κατά την επιβίβαση σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό την Θάσο εντόπισαν τον 62χρονο να έχει στην κατοχή του μία νάιλον συσκευασία καπνού που περιείχε ακατέργαστη κάνναβη μικτού βάρους 6,7 γραμμαρίων και μία λευκή νάιλον συσκευασία που περιείχε ακατέργαστη κάνναβη μικτού βάρους 1,0 γραμμαρίου.

Στη συνέχεια, τις πρωινές ώρες σήμερα, ακολούθησε νόμιμη έρευνα στην οικία του ημεδαπού, όπου κατόπιν ένδειξης του αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών ‘’ΘΟΡ’’, εντοπίστηκαν τα παρακάτω:

-Δύο (02) νάιλον συσκευασίες, περιέχουσες ακατέργαστη κάνναβη μικτού βάρους 9,1 γραμμαρίων,

-Ένα (01) γυάλινο βάζο με περιεχόμενο φυτικά αποσπάσματα ακατέργαστης κάνναβης καθαρού βάρους 90 γραμμαρίων και

-Ένα (01) μαύρο πλαστικό κουτί περιέχον 134 σπόρους δενδρυλλίων κάνναβης.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καβάλας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν οι προαναφερθείσες ναρκωτικές ουσίες, οι οποίες πρόκειται να αποσταλούν στο Τμήμα Χημικών Υπηρεσιών Καβάλας, καθώς και δύο (02) κινητά τηλέφωνα.

*****

Τις μεσημβρινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε το Α΄ Λιμενικό Τμήμα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά ότι ημεδαπός ναυτικός, μέλος πληρώματος (ειδικότητας χυτροκαθαριστής) Ε/Γ -Ο/Γ πλοίου, το οποίο ελλιμενίζεται στο λιμάνι του Πειραιά, τραυματίστηκε μέσα στο πλοίο μετά από πτώση του στον χώρο της κουζίνας.

Προανάκριση διενεργείται από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά.

Σχετικές εικόνες