Σύλληψη ημεδαπού για ναρκωτικά στις Αχαρνές Αττικής από στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά – Εισροή υδάτων σε Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφος στην Αιδηψό – Απαγόρευση απόπλου Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφους στην Κέρκυρα

DSC_9601.1
Share:    

Στη σύλληψη ενός 36χρονου ημεδαπού προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.ΔΙ.Ν.) της Λιμενικής Αρχής Πειραιά, για παράβαση του Ν. 4139/13 ''περί εξαρτησιογόνων ουσιών''.

Ειδικότερα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, εντοπίστηκε ο 36χρονος, εντός του οχήματός του, όπου ακινητοποιήθηκε και στη συνέχεια διενεργήθηκε νομότυπη έρευνα στην οικία του, στις Αχαρνές Αττικής, από τα προαναφερόμενα στελέχη Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ., όπου και με τη συνδρομή στελεχών της Ειδικής Ομάδας Επιχειρήσεων Πειραιά (Ε.Ο.Ε.Π.), του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών (Κ.Ε.Α.) της Λιμενικής Αρχής Πειραιά, καθώς και αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ. “ΜΠΡΑΤ”, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα κάτωθι:

-φυτικά αποσπάσματα κάνναβης, καθαρού βάρους 4,3 γρ.,

-τέσσερις (04) πλαστικές συσκευασίες που περιείχαν φυτικά αποσπάσματα κάνναβης, συνολικού μικτού βάρους 14,7 γρ.,

-τρεις (03) πλαστικές συσκευασίες που περιείχαν ύποπτη λευκή ουσία, συνολικού μικτού βάρους 7,1 γρ.,

-τρεις (03) πλαστικές κάρτες με υπολείμματα άγνωστης λευκής σκόνης,

-μια (01) χάρτινη συσκευασία με άγνωστη λευκή σκόνη σε μορφή βράχων, μικτού βάρους 17 γρ.,

-το χρηματικό ποσό των 3.000,00 € και

-δύο (02) συσκευές κινητής τηλεφωνίας.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά.

*****

Ενημερώθηκε πρωινές ώρες σήμερα η Λιμενική Αρχή Αιδηψού, για εισροή υδάτων σε Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφος με όνομα ''ΟΒΕΛΙΞ'' Ν. Πρέβεζας 98, με τρεις ημεδαπούς επιβαίνοντες, εντός του λιμένα Αγίου Γεωργίου Λιχάδας Ευβοίας.

Άμεσα στην περιοχή μετέβη όχημα Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιστιαίας, για απάντληση υδάτων, προς αποφυγή βύθισης, καθώς και περιπολικό όχημα Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ.

Σύμφωνα με δήλωση του κυβερνήτη, ο οποίος ενημερώθηκε για τις ενέργειες άμεσης αποκατάστασης της εισροής υδάτων και απομάκρυνσης του σκάφους σε ασφαλή χώρο, κατά τον κατάπλου στον λιμένα, η προπέλα μπλέχτηκε με σχοινί, με αποτέλεσμα το μπλοκάρισμα του άξονα και την πρόκληση ρωγμής στη βάση του.

Από το Λιμεναρχείο Αιδηψού που διενεργεί προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''ΟΒΕΛΙΞ'', μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα, ενώ από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός ατόμων και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

*****

Ενημερώθηκε απογευματινές ώρες σήμερα η Λιμενική Αρχή Κέρκυρας, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ., για πιθανή βλάβη πηδαλίου στο Ε/Γ-Τ/Ρ “ΟΛΥΜΠΙΑ” Ν.Π. 9732, με τέσσερις αλλοδαπούς επιβαίνοντες, στην θαλάσσια περιοχή μαρίνας Γουβιών ν. Κέρκυρας.

Άμεσα στην περιοχή μετέβη περιπολικό όχημα Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ., το οποίο διαπίστωσε ότι το εν λόγω σκάφος είχε προσδέσει με ασφάλεια στην μαρίνα Γουβιών.

Κατά δήλωση του κυβερνήτη παρουσιάστηκε πρόβλημα στο κύριο πηδάλιο του σκάφους.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''ΟΛΥΜΠΙΑ'', μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα, ενώ από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός ατόμων και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση ή εισροή υδάτων .

Σχετικές εικόνες