Σύλληψη ημεδαπού για ναρκωτικά στο Ηράκλειο

1
Share:    

Στη σύλληψη ενός 19χρονου ημεδαπού προέβησαν τις πρωινές ώρες σήμερα στο λιμάνι του Ηρακλείου, στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου, για παράβαση του N.4139/13 ''περί εξαρτησιογόνων ουσιών''.

Ειδικότερα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από τα προαναφερόμενα στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και με τη συνδρομή του αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. ‘’ΜΑΣΚ’’, κατά την αποβίβασή του συγκεκριμένου ημεδαπού από Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο προερχόμενο από το λιμάνι του Πειραιά, εντοπίστηκε μέσα σε αποσκευή που έφερε, μια πλαστική συσκευασία αεροστεγούς αποθήκευσης, με ακατέργαστη ινδική κάνναβη μικτού βάρους 598 γραμμαρίων.

Ακολούθησε νομότυπη έρευνα στην οικία του 19χρονου, όπου βρέθηκαν ένα (01) κουτί που περιείχε ακατέργαστη ινδική κάνναβη καθαρού βάρους 0,2 γραμμαρίων και το χρηματικό ποσό των διακοσίων (200) ευρώ. Επίσης, σε διπλανό οικόπεδο, βρέθηκε μετά από ένδειξη αστυνομικού σκύλου ‘’ΜΑΣΚ’’, μία νάιλον συσκευασία με ακατέργαστη ινδική κάνναβη μικτού βάρους 17,7 γραμμαρίων, επιμελώς κρυμμένη μέσα σε βράχο, την οποία ο 19χρονος αποδέχτηκε ως δική του.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν οι ποσότητες αυτές των ναρκωτικών ουσιών, (οι οποίες πρόκειται να αποσταλούν στην Μονάδα Τοξικολογίας Πανεπιστημίου Κρήτης), μια (01) συσκευή κινητής τηλεφωνίας, ένα (01) απόκομμα ακτοπλοϊκού εισιτηρίου, ενώ το χρηματικό ποσό πρόκειται να κατατεθεί στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Σχετικές εικόνες