Σύλληψη ημεδαπού για παράβαση του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα στο Ηράκλειο – Απαγόρευση απόπλου Φ/Γ-Ο/Γ πλοίου στο Κερατσίνι – Σύλληψη ημεδαπού για οδήγηση υπό την επήρεια μέθης στη Ζάκυνθο

ΛΑΘΡΑΙΑ ΚΑΠΝΙΚΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Share:    

Στη σύλληψη 68χρονου ημεδαπού προέβησαν, απογευματινές ώρες χθες, στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας/Π.Ο.ΔΙ.Ν. του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου για παράβαση του ν. 2960/01 “Εθνικός Τελωνειακός Κώδικας”.

Ειδικότερα, ο ανωτέρω εντοπίστηκε να μεταφέρει μια ύποπτη συσκευασία. Κατόπιν διενέργειας ελέγχου, διαπιστώθηκε ότι η εν λόγω συσκευασία περιείχε τριακόσια (300) πακέτα τσιγάρων διαφόρων επωνυμιών και εκατόν σαράντα οκτώ (148) συσκευασίες καπνού, στερούμενα στο σύνολό τους τελωνειακού ελέγχου και σήμανσης.

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή, ενώ οι διαφυγόντες φόροι και δασμοί ανέρχονται στο ποσό των τριών χιλιάδων ογδόντα τεσσάρων ευρώ και οκτώ λεπτών (3.084,08€).

Διαθέσιμο φωτογραφικό υλικό έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα www.hcg.gr.


*****

Ενημερώθηκαν, βραδινές ώρες χθες, οι Λιμενικές Αρχές Πειραιά, Σαρωνικού και Αίγινας από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ότι το Φ/Γ-Ο/Γ πλοίο “ΠΕΛΑΓΙΤΗΣ” Ν.Χ.448, το οποίο εκτελούσε το προγραμματισμένο δρομολόγιο Πειραιά-Χίο-Λέσβο-Λήμνο-Θεσσαλονίκη, με 12 επιβάτες, 28 Ι.Χ. και 36 Φ/Γ παρουσίασε βλάβη στην αριστερή κύρια μηχανή, στη θαλάσσια περιοχή Σαρωνικού.

Το ανωτέρω πλοίο κατέπλευσε αυτοδύναμα στον λιμένα Πειραιά, όπου αποβιβάστηκαν με ασφάλεια οι επιβάτες, ενώ από το Β' Λιμενικό Τμήμα Κερατσινίου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά απαγορεύτηκε ο απόπλους του μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον αναγνωρισμένο οργανισμό που το παρακολουθεί.


*****

Στη σύλληψη ενός 62χρονου ημεδαπού οδηγού Φ/Γ οχήματος προέβησαν, απογευματινές ώρες χθες, στελέχη του Λιμεναρχείου Ζακύνθου, επί της οδού Κ. Λομβάρδου στη ν. Ζάκυνθο.

Συγκεκριμένα, κατόπιν ενημέρωσης της οικείας Λιμενικής Αρχής για τροχαίο ατύχημα με υλικές ζημιές, ο ανωτέρω, έπειτα από τη διενέργεια αλκοολομέτρησης, βρέθηκε να οδηγεί το Φ/Γ όχημα υπό την επήρεια μέθης.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Ζακύνθου.

Σχετικές εικόνες