Σύλληψη ημεδαπού για παράβαση του νόμου περί όπλων στην Αστυπάλαια – Σύλληψη αλλοδαπών στην Ηγουμενίτσα – Ελαφριά πρόκληση ζημιών σε καταμαράν σκάφος στη Ζάκυνθο – Διακομιδές ασθενών – Εντοπισμός νεκρής θαλάσσιας χελώνας

Share:    

Στη σύλληψη ενός 74χρονου ημεδαπού προέβησαν, απογευματινές ώρες χθες, στελέχη του Λιμενικού Σταθμού Αστυπάλαιας, για παράβαση του άρθρου 8 παρ.2Α και 5 σε συνδυασμό με το άρθρο 10 παρ. 10Β του Ν. 2168/93 «περί όπλων, πυρομαχικών, εκρηκτικών υλών και εκρηκτικών μηχανισμών», όπως ισχύει.

Ειδικότερα, τα ανωτέρω στελέχη, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, προέβησαν σε έλεγχο επί Ε/Π - Α/Κ σκάφους ελληνικής σημαίας, κατά τον κατάπλου του στον λιμένα “ΣΚΑΛΑΣ” Αστυπάλαιας, όπου βρέθηκε ένα (01) κυνηγετικό όπλο, τύπου καραμπίνας με τέσσερα (04) φυσίγγια, του οποίου ο 74χρονος είναι ο νόμιμος κάτοχος.

Από τον Λιμενικό Σταθμό Αστυπάλαιας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω ανευρεθέντα.

*****

Στη σύλληψη δύο (02) αλλοδαπών, ηλικίας 19 και 20 ετών προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας της οικείας Λιμενικής Αρχής, με τη συνδρομή υπαλλήλου ιδιωτικής εταιρείας παροχής υπηρεσιών ασφαλείας, εντός του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, σε ρυμουλκούμενο από Ι.Χ.Ε. όχημα τροχόσπιτο και κατόπιν υποδείξεως του οδηγού του, διαπιστώθηκε ότι οι ανωτέρω αλλοδαποί, οι οποίοι στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων, βρίσκονταν κάτω από τα κρεβάτια του εν λόγω τροχόσπιτου, με σκοπό να μεταβούν παράνομα στο εξωτερικό.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.

*****

Ενημερώθηκε ,μεσημβρινές ώρες χθες , η Λιμενική Αρχή Ζακύνθου, ότι το Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφος “ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ Β” Ν.Π. 11109, κατά την προσέγγιση του στον λιμένα Ζακύνθου, προξένησε ζημιές με τα απόνερα του, στο ελλιμενισμένο καταμαράν σκάφος “NADIN” σημαίας Τουρκίας.

Κατόπιν ελέγχου από ναυπηγό - μέλος του κλιμακίου ΤΚΕΠ της οικείας Λιμενικής Αρχής, διαπιστώθηκαν σποραδικές επιφανειακές εκδορές στο “NADIN”, χωρίς να διαπιστωθεί άλλη ζημιά ή βλάβη και το σκάφος παρέμεινε αξιόπλοο.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Ζακύνθου, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός ατόμων και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν χθες και σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-26χρονου, από τον λιμένα ν. Θάσου προς τον λιμένα Κεραμωτής Καβάλας, με το Ε/Γ – Ο/Γ “ΠΛΑΤΥΤΕΡΑ ΘΑΣΟΥ” Ν.Π. 11234 και

-25χρονου, από τον λιμένα ν. Μυκόνου προς τον λιμένα ν. Σύρου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ. -ΕΛ.ΑΚΤ..

*****

Μία θαλάσσια χελώνα του είδους καρέτα - καρέτα, εντοπίστηκε νεκρή, μεσημβρινές ώρες χθες, στην παραλία Αγίου Δημητρίου Αχιλλείου Ν. Μαγνησίας.

Από το Γ΄ Λιμενικό Τμήμα Αμαλιάπολης του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου ενημερώθηκε σχετικά η αρμόδια Υπηρεσία για την υγειονομική της ταφή.