Σύλληψη ημεδαπού για παράβαση των νόμων περί όπλων και περί εξαρτησιογόνων ουσιών στο Φλοίσβο - Σύλληψη ημεδαπού στο Ρέθυμνο - Εισροή υδάτων σε Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφος στην Πάρο - Αλιευτικός έλεγχος στην Κόρινθο – Πτώση ατόμου στη θάλασσα στη Θεσσαλονίκη -

1
Share:    

Σύλληψη ημεδαπού για παράβαση των νόμων περί όπλων και περί εξαρτησιογόνων ουσιών στο Φλοίσβο - Σύλληψη ημεδαπού στο Ρέθυμνο - Εισροή υδάτων σε Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφος στην Πάρο - Αλιευτικός έλεγχος στην Κόρινθο – Πτώση ατόμου στη θάλασσα στη Θεσσαλονίκη - Διακομιδή ασθενούς

Τις βραδινές ώρες χθες εντός της μαρίνας του Αλίμου, στελέχη της Λιμενικής Αρχής του Φλοίσβου, προέβησαν στη σύλληψη ενός 23χρονου ημεδαπού για παράβαση του Ν. 2168/1993 “Περί όπλων”, καθώς και του Ν. 4139/2013 “Περί εξαρτησιογόνων ουσιών”.

Συγκεκριμένα, σε αστυνομικό έλεγχο που διενεργήθηκε από στελέχη της ΕΛ.ΑΣ., στην κατοχή του 23χρονου βρέθηκαν: ένα (01) πυροβόλο όπλο (πιστόλι) το οποίο έφερε γεμιστήρα με τέσσερα (04) φυσίγγια διαμετρήματος 6,35 mm, δύο (02) μεταλλικοί τρίφτες με υπολείμματα κάνναβης, δύο (02) πλαστικοί τρίφτες με υπολείμματα κάνναβης, μία (01) πλαστική συσκευασία περιέχουσα μικροποσότητα κάνναβης, ένα (01) εργαλείο θραύσης υαλοπινάκων και ένα (01) ζευγάρι κοκκάλινα γάντια μοτοσυκλέτας.

Προανάκριση διενεργείται από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Φλοίσβου του Λιμεναρχείου Σαρωνικού.

*****

Στη σύλληψη ενός 22χρονου ημεδαπού προέβησαν, τις πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Ρεθύμνου, για παράβαση του Ν.2168/93 ''περί όπλων’’ .Ειδικότερα, ο 22χρονος εντοπίστηκε επί της οδού Ελευθέριου Βενιζέλου από στελέχη ΕΛ.ΑΣ, να έχει στην κατοχή του ένα (01) μαχαίρι (σουγιάς) με συνολικό μήκος ανοίγματος δεκαοκτώ (18) εκατοστών και μήκος λάμας εννέα (09) εκατοστών. Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Ρεθύμνου.

*****

Τις πρωινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Πάρου, ότι Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφος, παρουσίασε εισροή υδάτων. Το σκάφος βρισκόταν αγκυροβολημένο, χωρίς επιβαίνοντες στο αλιευτικό καταφύγιο Πίσω Λιβαδιού της Πάρου. Άμεσα στο σημείο μετέβησαν στελέχη του Λιμεναρχείου, τα οποία εντόπισαν το σκάφος σε κατάσταση ημιβύθισης. Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε απάντληση των υδάτων, η οποία ολοκληρώθηκε τις πρωινές ώρες σήμερα.

Από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ από το Λιμεναρχείο Πάρου που διενεργεί την προανάκριση απαγορεύτηκε ο απόπλους του Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφους.

*****

Σε έλεγχο που διενεργήθηκε τις πρωινές ώρες σήμερα από στελέχη του Λιμεναρχείου Κορίνθου, στη θαλάσσια περιοχή “ΒΑΓΙΑΣ” Σαρωνικού κόλπου, εντοπίστηκε ερασιτεχνικό σκάφος με έναν ημεδαπό επιβαίνοντα να έχει διενεργήσει αλιεία με δίχτυα συνολικού μήκους τριακοσίων πενήντα (350) μέτρων. Συγκεκριμένα, είχαν αλιευθεί διάφορα είδη αλιευμάτων, συνολικού βάρους εβδομήντα πέντε (75) κιλών.

Από το Λιμεναρχείο Κορίνθου κατασχέθηκαν τα αλιευτικά εργαλεία και τα αλιεύματα, τα οποία διατέθηκαν σε ευαγή ιδρύματα, ενώ κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων.

*****

Ενημερώθηκε πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Θεσσαλονίκης, για πτώση ατόμου στη θάλασσα στην περιοχή του λιμανιού της Θεσσαλονίκης.

Αμέσως στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. με τη συνδρομή περιπολικού σκάφους περισυνέλεξαν έναν 23χρονο αλλοδαπό και τον μετέφεραν αρχικά στη στεριά, όπου εξετάσθηκε από πλήρωμα ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ, ενώ στη συνέχεια διακομίστηκε στο «ΑΧΕΠΑ» Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, για προληπτικές ιατρικές εξετάσεις.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής διακομίστηκε από το λιμάνι Καμαριώτισσας της Σαμοθράκης στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., 85χρονη, η οποία έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Σχετικές εικόνες