Σύλληψη ημεδαπού και αλλοδαπής για παράβαση των νόμων περί εξαρτησιογόνων ουσιών και περί όπλων στη Σάμο

sam2
Share:    

Στη σύλληψη 53χρονου ημεδαπού και 39χρονης αλλοδαπής προέβησαν απογευματινές ώρες χθες, στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας του Λιμεναρχείου Σάμου, σε συνεργασία με προσωπικό της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.ΔΙ.Ν.) του Κεντρικού Λιμεναρχείου Μυτιλήνης για παράβαση του Ν. 4139/13 “περί εξαρτησιογόνων ουσιών”, του Ν. 2168/1993 “περί όπλων”, όπως επίσης και του Ν. 3028/2002 “προστασία των Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς”.

Ειδικότερα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από τα ως άνω στελέχη στον λιμένα Καρλοβασίου σε Ι.Χ.Ε. όχημα ιδιοκτησίας του 53χρονου, εντοπίστηκαν εντός αυτοσχέδιας κρύπτης στο πίσω μέρος του οχήματος, κατόπιν ένδειξης του αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών “ΚΥΜ”, τα ακόλουθα:

-μία (01) νάιλον συσκευασία περιέχουσα ποσότητα πιθανόν κατεργασμένης κάνναβης (σοκολάτα), συνολικού μικτού βάρους 1.300 γραμμαρίων,

-μία (01) νάιλον συσκευασία περιέχουσα ποσότητα πιθανόν φυτικών αποσπάσματων ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού μικτού βάρους 231,9 γραμμαρίων και

-μία (01) νάιλον συσκευασία περιέχουσα ποσότητα πιθανόν κοκαΐνης, συνολικού μικτού βάρους 185,6 γραμμαρίων.

Επιπρόσθετα, στην κατοχή των συλληφθέντων εντοπίστηκαν τα χρηματικά ποσά των 8.670 ευρώ και 4.000 ελβετικών φράγκων, ενώ σε νομότυπη έρευνα που ακολούθησε στην οικία του ημεδαπού, εντοπίστηκαν τα εξής:

-δύο (02) κυνηγετικά όπλα άνευ άδειας κατοχής,

-δύο (02) τμήματα αμφορέων μη δηλωμένων σε αρμόδια αρχαιολογική υπηρεσία,

-ένα (01) μαχαίρι μήκους λάμας 15 εκατοστών,

-ένα (01) ξιφίδιο μήκους λάμας 44 εκατοστών και

-ένας (01) ηλεκτρονικός ζυγός ακριβείας.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν όλα τα ως άνω ανευρεθέντα.

Σχετικό οπτικοακουστικό υλικό

Σχετικές εικόνες