Σύλληψη ημεδαπού στα Λιχαδονήσια - Σύλληψη ημεδαπών στην Κάλυμνο - Απαγόρευση απόπλου Ι/Φ σκάφους στη Σίφνο - Απαγόρευση απόπλου Ε/Π - Τ/Ρ σκάφους στην Τήνο - Διακομιδές ασθενών - Εντοπισμός νεκρής θαλάσσιας χελώνας - Εντοπισμός νεκρού δελφινιού

1
Share:    

Πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ., εντόπισε ημεδαπό να διενεργεί παράνομη υποβρύχια αλιεία, στη θαλάσσια περιοχή ''ΛΙΧΑΔΟΝΗΣΙΩΝ'' βόρειου Ευβοϊκού κόλπου.

Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω διενεργούσε παράνομη υποβρύχια αλιεία με χρήση αναπνευστικής καταδυτικής συσκευής, φακό και ψαροντούφεκο, ενώ συνελήφθη για παράβαση των διατάξεων 169 ''Απείθεια'' και 361 ''Εξύβριση'' του Π.Κ.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Αιδηψού, ενώ από τη Λιμενική Αρχή Στυλίδας κινήθηκε παράλληλα η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων.

*****

Στη σύλληψη δύο ημεδαπών, ηλικίας 31 και 28 ετών προέβησαν, πρωινές ώρες την 01.07.2022, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Καλύμνου για παράβαση του άρθρου 386 Π.Κ. ''Απάτη'' σε συνδυασμό με το άρθρο 42 Π.Κ. ''Απόπειρα'', καθώς και για παράβαση των άρθρων 1, 2 και 20 του Ν. 5101/1931, όπως ισχύει σε συνδυασμό με Α.Ν. 624/1945 ''Περί ενέργειας εράνων και λαχειοφόρων ή φιλανθρωπικών αγορών''.

Ειδικότερα, οι ανωτέρω κατελήφθησαν στη χερσαία ζώνη του λιμένα ''ΠΟΘΙΑΣ'' ν. Καλύμνου, να προσεγγίζουν διερχόμενους και θαμώνες καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος ισχυριζόμενοι ότι είναι μέλη θεραπευτικής κοινότητας και επιχείρησαν με τη μέθοδο πώλησης αυτοσχέδιων εντύπων, να αποκομίσουν χρήματα για προσωπικό όφελος.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Καλύμνου.

*****

Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Σίφνου, από το Λιμενικό Σταθμό Σερίφου, ότι το Ι/Φ σκάφος ''ΤΣΕΪΝΤΖ ΟΦ ΣΙΖΟΝΣ'' Ν.Π. 12663, με επτά (07) ημεδαπούς επιβαίνοντες, βρισκόταν σε δυσχερή θέση στη θαλάσσια περιοχή 06 ν.μ. δυτικά ν. Σίφνου, λόγω βλάβης στο πηδάλιο.

Στην εν λόγω περιοχή μετέβη το Ε/Π - Α/Κ σκάφος ''ΚΑΠΕΤΑΝ ΑΝΤΩΝΗΣ'' Ν.Μ. 17 με επιβαίνοντες στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, ενώ το ανωτέρω Ι/Φ σκάφος κατέπλευσε ασφαλώς με ιδία μέσα στον λιμένα ''ΚΑΜΑΡΩΝ'' ν. Σίφνου.

Από το Λιμενικό Σταθμό Σίφνου που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''ΤΣΕΪΝΤΖ ΟΦ ΣΙΖΟΝΣ'', μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση πιστοποιητικού αξιοπλοΐας από τον αναγνωρισμένο οργανισμό που το παρακολουθεί, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

*****

Ενημερώθηκε πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Τήνου, ότι το Ε/Π - Τ/Ρ σκάφος ''ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ'' Ν.Π. 11915, με επτά (07) αλλοδαπούς επιβαίνοντες, προσέκρουσε ελαφρά κατά τη διαδικασία κατάπλου του στο λιμένα ''ΑΓΙΟΥ ΡΩΜΑΝΟΥ'' ν. Τήνου, με αποτέλεσμα να υποστεί εκδορές.

Από το Λιμεναρχείο Τήνου που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του εν λόγω Ε/Π - Τ/Ρ σκάφους, μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-57χρονου, από τον όρμο ''ΠΕΥΚΟ'' ν. Σκύρου στον λιμένα Κύμης, με το Ε/Γ - Τ/Ρ ''ΟΛΓΟΥΕΪΣ ΣΑΜΕΡ ΙΙ'' Ν.Π. 7126 και

-45χρονης, από τον λιμένα ν. Πάτμου στον λιμένα Μυρτιών ν. Καλύμνου, με το Ε/Γ - Τ/Ρ ''ΔΕΛΦΙΝΙ'' Ν.Λ. 56.

*****

Μία θαλάσσια χελώνα του είδους καρέτα-καρέτα, εντοπίστηκε νεκρή πρωινές ώρες σήμερα, στη θαλάσσια περιοχή Κυλλήνης.

Από το Λιμεναρχείο Κυλλήνης ενημερώθηκε σχετικά η αρμόδια Υπηρεσία για την υγειονομική της ταφή.

*****

Ένα δελφίνι εντοπίστηκε νεκρό, πρωινές ώρες σήμερα, στην παραλία Καμένων Βούρλων.

Από το Β' Λιμενικό Τμήμα Αγίου Κωνσταντίνου του Λιμεναρχείου Στυλίδας ενημερώθηκε σχετικά η αρμόδια Υπηρεσία για την υγειονομική του ταφή.

Σχετικές εικόνες