Σύλληψη ημεδαπού στη Μύρινα - Ανεύρεση σορών ανδρών στη Μυτιλήνη και στη Θεσσαλονίκη - Θάνατος λουόμενης στο Ναύπλιο - Απαγόρευση απόπλου Ε/Γ - Τ/Ρ σκάφους στην Κάλυμνο - Εντοπισμός νεκρής θαλάσσιας χελώνας

myrina1
Share:    

Στη σύλληψη ενός 69χρονου ημεδαπού προέβησαν, πρωινές ώρες σήμερα, τα στελέχη της Λιμενικής Αρχής Μύρινας, στον οικισμό ''ΛΥΧΝΑ'' ν. Λήμνου, για παράβαση των Ν. 4139/2013 και Ν. 3459/2006.

Συγκεκριμένα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας - Δίωξης Ναρκωτικών, διενέργησαν νομότυπο έλεγχο στον ανωτέρω οικισμό και εντόπισαν τον 69χρονο να ποτίζει δύο (02) δενδρύλλια κάνναβης ύψους 1,08μ. και 1,30μ. αντίστοιχα. Σε περαιτέρω έλεγχο, βρέθηκε να κατέχει εντός της τσέπης του παντελονιού του, μια (01) νάιλον συσκευασία που περιείχε ακατέργαστη κάνναβη μικτού βάρους 1,34γρ.

Από το Λιμεναρχείο Μύρινας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε η ανωτέρω ποσότητα ναρκωτικής ουσίας, τα εν λόγω δενδρύλλια τα οποία εκριζώθηκαν, καθώς και τρία (03) πλαστικά δοχεία με νερό, ένα (01) μυστρί, ένα (01) σκεπάρνι και ένα (01) τζάμι που χρησιμοποιούνταν για την αντανάκλαση του φωτός.

Διαθέσιμο φωτογραφικό υλικό έχει αναρτηθεί στο www.hcg.gr

*****

Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Μυτιλήνης, για την ύπαρξη σορού άνδρα, εντός της θάλασσας, στη θαλάσσια περιοχή 01ν.μ. από την ακτή ''ΜΥΣΤΕΓΝΩΝ'' ν. Λέσβου.

Άμεσα στο σημείο μετέβη περιπολικό σκάφος Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ., όπου εντόπισε τη σορό, τη περισυνέλεξε και τη μετέφερε στο λιμένα Μυτιλήνης, από όπου παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Μυτιλήνης ''ΒΟΣΤΑΝΕΙΟ'' για τη διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομής. Πρόκειται για 70χρονο ημεδαπό. Στη συνέχεια, εντοπίστηκε στην ανωτέρω θαλάσσια περιοχή, βάρκα ιδιοκτησίας του 70χρονου, η οποία ρυμουλκήθηκε ασφαλώς στο αλιευτικό καταφύγιο Σκάλας Νέων Κυδωνιών.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης.

*****

Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Θεσσαλονίκης, για την ανάσυρση σορού άνδρα, στη θαλάσσια περιοχή Περαίας Θεσσαλονίκης.

Άμεσα στο σημείο μετέβησαν στελέχη της Λιμενικής Αρχής Νέας Μηχανιώνας, όπου ο ανωτέρω είχε ανασυρθεί χωρίς τις αισθήσεις του και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ''ΑΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ'', ενώ από πλήρωμα του ΕΚΑΒ διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Πρόκειται για 85χρονο ημεδαπό.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης που διενεργεί την προανάκριση, πρόκειται να παραγγελθεί η διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομής.

*****

Χωρίς τις αισθήσεις της ανασύρθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από την παραλία Τολού Ν. Αργολίδας, 83χρονη ημεδαπή.

Στην ανωτέρω παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από ναυαγοσώστες της περιοχής, ενώ από πλήρωμα ΕΚΑΒ διαπιστώθηκε ο θάνατός της. Στη συνέχεια, η σορός της μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Αργολίδας/Νοσηλευτική Μονάδα Ναυπλίου.

Από το Λιμεναρχείο Ναυπλίου που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομής από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Ναυπλίου - Καλαμάτας.

*****

Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Καλύμνου, από τον Κυβερνήτη του Ε/Γ - Τ/Ρ σκάφους ''ΣΗ ΓΟΥΟΡΛΝΤ'' Ν. Κω 93, ότι διαπιστώθηκε δυσλειτουργία στο πηδάλιο, ενώ βρισκόταν έξω από τον λιμένα ν. Καλύμνου, με εκατόν εξήντα τρεις (163) επιβάτες, οι οποίοι προωθήθηκαν στον προορισμό τους με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.

Από το Λιμεναρχείο Καλύμνου, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''ΣΗ ΓΟΥΟΡΛΝΤ'' μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού από τον αναγνωρισμένο οργανισμό που το παρακολουθεί, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

*****

Μία θαλάσσια χελώνα του είδους καρέτα - καρέτα εντοπίστηκε νεκρή, απογευματινές ώρες σήμερα, στην περιοχή ''ΠΑΛΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ''.

Από το Λιμεναρχείο Νεάπολης Βοιών ενημερώθηκε σχετικά η αρμόδια Υπηρεσία για την υγειονομική της ταφή.

Σχετικές εικόνες