Σύλληψη ημεδαπού στην Ηγουμενίτσα – Σύλληψη αλλοδαπών στην Καβάλα – Προσάραξη Ι/Φ σκαφών στην Αίγινα – Ημιβύθιση Ε/Ρ-Α/Ψ σκάφους στην Ραφήνα

ΠΛΑΣΤΑ ΚΑΒΑΛΑ
Share:    

Στη σύλληψη ενός 40χρονου αλλοδαπού προέβησαν, βραδινές ώρες την 2-10-2022 στελέχη της Λιμενικής Αρχής Ηγουμενίτσας, για παράβαση του Ν. 4139/13 “περί εξαρτησιογόνων ουσιών”.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από ομάδα Κ9 καθώς και στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών της οικείας Λιμενικής Αρχής, στην πύλη του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι, ο 40χρονος οδηγός Ι.Χ.Ε. οχήματος τύπου van, κατείχε εντός χειραποσκευής ποσότητα συσκευασμένων δισκίων, τα οποία περιέχουν τη δραστική ουσία αλπραζολάμη. Συγκεκριμένα, εντοπίστηκαν 44 συσκευασίες XANAX των 0,50 mg, οι οποίες περιείχαν συνολικά 2.172 δισκία, καθώς και μια συσκευασία με XANAX των 0,25mg, με συνολικά 50 δισκία.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε η ανωτέρω ποσότητα δισκίων, καθώς και το Ι.Χ.Ε όχημα.

*****

Στη σύλληψη δύο αλλοδαπών, ηλικίας 36 και 37 ετών, προέβησαν, μεσημβρινές ώρες χθες, στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας και Τροχαίας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καβάλας, εντός του επιβατικού σταθμού του οικείου λιμένα.

Ειδικότερα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από τα ως άνω στελέχη, ο 36χρονος και ο 37χρονος κατείχαν και επέδειξαν πλαστές ταυτότητες.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα πλαστά έγγραφα και δύο κινητά τηλέφωνα.

*****

Ενημερώθηκαν, πρωινές ώρες χθες, οι Λιμενικές Αρχές Αίγινας, Αγκιστρίου και Πειραιά από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ, για προσάραξη του Ι/Φ σκάφους ''ΑΟΤΟΑ'' Ν.Π. 10348, στη θαλάσσια περιοχή της παραλίας “ΑΠΟΝΗΣΟΣ” ν. Αγκιστρίου, με δύο επιβαίνοντες.

Άμεσα τέθηκε σε εφαρμογή το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης και στην περιοχή έσπευσαν ιδιωτικά σκάφη, καθώς και στέλεχος Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ., όπου εντόπισε το ιστιοφόρο προσαραγμένο, ενώ οι επιβαίνοντες εγκατέλειψαν το σκάφος και βγήκαν στην ξηρά, καλά στην υγεία τους.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Αίγινας, ενώ το ''ΑΟΤΟΑ'' πρόκειται να ρυμουλκηθεί μόλις βελτιωθούν οι καιρικές συνθήκες. Από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός ατόμων και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

*****

Ενημερώθηκαν, πρωινές ώρες χθες, οι Λιμενικές Αρχές Αίγινας, Αγκιστρίου και Πειραιά από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ, για προσάραξη του Ι/Φ σκάφους “ΚΟΓΙΟΤ” Σ.Ρ. 785 Α΄, στη θαλάσσια περιοχή της παραλίας '''ΔΡΑΓΟΝΕΡΑ'', πλησίον βραχώδους ακτής ν. Αγκιστρίου με τρεις ημεδαπούς επιβαίνοντες.

Οι ανωτέρω επιβαίνοντες βγήκαν με ασφάλεια στην στεριά, όντας καλά στην υγεία τους.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Αίγινας, ενώ το ''ΚΟΓΙΟΤ'' πρόκειται να ρυμουλκηθεί μόλις βελτιωθούν οι καιρικές συνθήκες. Από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός ατόμων και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

*****

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες χθες, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ραφήνας, για ημιβύθιση του Ε/Ρ-Α/Ψ σκάφους “ΓΕΩΡΓΙΑ” Λ. Μεθάνων 166 στον λιμενίσκο Νέας Μάκρης Αττικής.

Άμεσα, στο σημείο μετέβησαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, ενώ τοποθετήθηκε περιμετρικά φράγμα, για προληπτικούς λόγους.

Από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ το “ΓΕΩΡΓΙΑ” πρόκειται να ανελκυστεί με μέριμνα του ιδιοκτήτη του.


Σχετικές εικόνες